Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO: USKORO POČINJU RADOVI Jakšić: Koprivnica izgradnjom rotora dobiva novi ulaz u grad nakon 50 godina

Grad Koprivnica nakon 50 godina dobit će novi ulaz u grad i to izgradnjom rotora kod nadvožnjaka, odnosno na raskrižju Križevačke ceste i državne ceste D41.

Ovaj rotor izuzetno je važan s aspekta prometa i sigurnosti, a riječ je i o velikoj prometnoj promjeni koja će donijeti puno toga dobroga.

Rekao je tako koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom uvođenja izvođača u posao.

– Do sada je Grad Koprivnica u pripremu projektne dokumentacije rješavanja imovinsko-pravnih odnosa uložio 100.000 eura, a daljnju investiciju u vrijednosti od 800.000 eura prepuštamo Hrvatskim cestama – ističe.

Dodaje kako je ova investicija samo nastavak svega onoga što je već napravljeno na samom nadvožnjaku koji je isto tako godinama čekao da se napravi potrebna obnova.

>> FOTO/VIDEO: NAPOKON U promet pušten nadvožnjak preko željezničke pruge između Križevačke ceste i Starogradske ulice

– Kada zbrojimo ovaj rotor i sve ono što će se događati uskoro u Ulici Ivana Česmičkoga, Pavelinskoj ulici te izgradnja nadvožnjaka u Ulici Čarda te sve druge investicije koje imamo, mislim da stvarno radimo jednu veliku prometnu promjenu u gradu Koprivnici – kazao je gradonačelnik.

Snimio Valentino Štefanek.

Iako su obnova nadvožnjaka i izgradnja rotora spojene u jednu investiciju, Jakšić pojašnjava zašto su radovi na prometnici ipak odvojeni te najavljuje izgradnju još jednog rotora.

– Procjena je bila da ne bi bilo mudro zatvoriti u jednom intervalu nadvožnjak te započeti radove na rotoru, a svi znamo koliko smo nervozni zbog radova po gradu i jedva čekamo da oni završe. U razgovorima i sporazumima koje potpisujemo s Hrvatskim cestama mogu najaviti kako pokrećemo i proceduru projektiranja i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za budući rotor kod podvožnjaka pokraj Podravke kako bi radovi započeli s 2025. na 2026. godinu – rekao je.

Direktor poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davor Bobičanec kazao je kako će se izgradnjom rotora povećati sigurnost svih sudionika u prometu.

– Sami radovi trajat će četiri mjeseca i računamo da će sve biti dovršeno u prvoj polovici prosinca. Mjerenja pokazuju kako se tom prometnicom dnevno u svim pravcima kreće oko 8.000 vozila, tako da će raskrižje za vrijeme radova biti regulirano prometnim semaforima i ručnom regulacijom – dodaje.

Snimio Valentino Štefanek.

Sudionike u prometu zamolio je da budu strpljivi jer kako kaže radovi će se odvijati istovremeno s prometom te su mogući određeni zastoji.

– Dio radova odrađivat će se i u jesenskom periodu, stoga se nadamo zbog kišnih razdoblja i svih ostalih elemenata koji će utjecati na tehnološko izvođenje radova, da će se sve završiti na vrijeme i da će promet početkom prosinca krenuti u punom profilu – navodi.

Bobičanec također napominje kako bi se s fizičkim radovima trebalo započeti 1. ili 2. kolovoza.

Na novinarsko pitanje o nedostatku asfalta te kako će to utjecati na radove odgovorio je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

Snimio Valentino Štefanek.

– Kada je riječ o asfaltnim bazama i masama asfalta, problem je bio jer su do 15. srpnja morali biti završeni radovi koji su bili ugovoreni kroz europske projekte, no to je sada završeno. Međutim, masa je dostupna te očekujemo da će se tijekom rujna sve normalizirati – zaključuje.

 

Ovaj programski sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Koprivnica.

zatvori