Petak, 3. svibnja 2024.

Zbog radova na podvožnjaku za promet se na dva mjeseca zatvara dio još jedne koprivničke ulice

Dio Ulice Ivana Česmičkoga, kod raskrižja s Pavelinskom ulicom i Ivanjskom cestom, zatvara se za sav promet.

Poručili su to upravo iz Grada Koprivnice i dodali da su zaprimili odluku Hrvatskih cesta o zatvaranju dijela državne ceste DC20 za sav promet od 6. kolovoza u osam sati do 6. listopada do 17 sati.

>> FOTO Nakon što se u promet puste nadvožnjaci, početkom srpnja zatvara se još jedna važna prometnica

– Spomenuta dionica zatvara se zbog radova na izgradnji podvožnjaka Ivanečki u trajanju od 60 dana – napomenuli su.

Dodajmo da će obilazak i zabrana prometa biti označena propisanim prometnim znakovima prema prometnom elaboratu, a privremenu prometnu signalizaciju će postaviti i održavati tvrtka CENGIZ.

Podsjetimo, izgradnja podvožnjaka Ivanečki koji bi trebao poboljšati prometnu situaciju na mnogima problematičnom raskrižju Pavelinske ulice, Ivanjske ceste i Ulice Ivana Česmičkoga počela je u drugoj polovici prošle godine.

>> FOTO Na problematičnom raskrižju počela gradnja podvožnjaka

Riječ je o radovima u sklopu projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici Križevci-Koprivnica-državna granica vrijednog 350 milijuna eura.

U nastavku donosimo obilazne pravce:

Varaždin — Berzence do 7,5 t
Na raskrižju DC 20 LC 26015 u naselju Kunovec Breg predviđeno je preusmjeravanje prometa vozila do 7,5 t lijevo preko prometnica LC 26015 — ŽC 2112 — LC 26145 kroz naselja Kunovec i Koprivnički Ivanec do raskrižja DC 20 — LC 26145 te skretanjem desno na DC 20 i dalje preko Čarda uL., i ul. Josipa Bukovčana na državnu cestu DC41 prema naseljima Gola i Berzence. Za smjer Berzence — Varaždin predviđeno je vođenje
prometa u suprotnom smjeru.

Varaždin — Donja Dubrava do 7,5 t
Na raskrižju DC 20 — LC 26015 u naselju Kunovec Breg predviđeno je preusmjeravanje prometa vozila do 7,5 t lijevo preko prometnica LC 26015 – ŽC 2112 — LC 26145 kroz naselja Kunovec i Koprivnički Ivanec do raskrižja DC 20 — LC 26145 te skretanjem lijevo prema naseljima Đelekovec i Donja Dubrava. Za smjer Donja Dubrava — Varaždin predviđeno je vođenje prometa u suprotnom smjeru.

Varaždin — Berzence više od 7,5 t (teretna motorna vozila)
Na raskrižju DC 20 — LC 26015 u naselju Kunovec Breg predviđeno je usmjeravanje prometa vozila težih od 7,5 t ravno prema Koprivnici i raskrižju prometnica DC 2 — DC 20. Na raskrižju desno prema raskrižju DC 2 — DC 41 na kojem se lijevo preusmjeravaju na DC2/DC41 do raskrižja/deniveliranog čvora DC 2 — DC 41 na kojem se usmjeravaju desno
na DC 41 te dalje prometnicom DC 41 prema naseljima Gola i Berzence. Za smjer Berzence — Varaždin predvideno je vodenje prometa u suprotnom smjeru.

Varaždin — Donja Dubrava više od 7,5 t (teretna motorna vozila)
Na raskrižju DC 20 — LC 26015 u naselju Kunovec Breg predviđeno je usmjeravanje prometa vozila težih od 7,5 t ravno prema Koprivnici i raskrižju prometnica DC 2 — DC 20. Na raskrižju desno prema raskrižju DC 2 — DC 41na kojem se lijevo preusmjeravaju na DC2/DC41 do raskrižja/deniveliranog čvora DC 2 — DC 41 na kojem se promet usmjerava desno na DC 41 te dalje prometnicom DC 41 preko raskrižja/spoja državne ceste DC 20 i ul. Josipa Bukovčana na kružnom raskrižju preusmjeravanjem na ul. Josipa Bukovčana i Čarda ul. do DC 20 i dalje prema naseljima Đelekovec i Donja Dubrava. Za smjer Donja Dubrava — Varaždin predviđeno je vođenje prometa u suprotnom smjeru.

Križevci — Berzence
Na raskrižju DC 2 — DC 41 se desno preusmjeravaju na DC2/DC41 do raskrižja/deniveliranog čvora DC 2 — DC 41 na kojem se usmjeravaju desno na DC 41 te dalje prometnicom DC 41 prema naseljima Gola i Berzence. Za smjer Berzence — Križevci predvideno je vođenje prometa u suprotnom smjeru.

Križevci — Donja Dubrava
Na raskrižju DC 2 — DC 41 se desno preusmjeravaju na DC2/DC41 do raskrižja/deniveliranog čvora DC 2 — DC 41 (R2) na kojem se promet usmjerava desno na DC 41 te dalje prometnicom DC 41 putem raskrižja/spoja državne ceste DC 20 i ul. Josipa Bukovčana na kružnom raskrižju preusmjeravanjem na ul. Josipa Bukovčana i Čarda ul. do DC 20 i dalje prema naseljima Đelekovec i Donja Dubrava. Za smjer Donja Dubrava — Križevci predvideno je vođenje prometa u suprotnom smjeru.

Bjelovar/Osijek — Donja Dubrava (DC20)
Na raskrižju DC 2 — DC 41 se lijevo preusmjerava na DC41 te dalje prometnicom DC 41 putem raskrižja/spoja državne ceste DC 20 i ul. Josipa Bukovčana na kružnom raskrižju preusmjeravanjem na ul. Josipa Bukovčana i Čarda ul. do DC 20 i dalje prema naseljima Đelekovec i Donja Dubrava. Za smjer Donja Dubrava — Križevci predvideno je vodenje
prometa u suprotnom smjeru.

zatvori