Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Nakon što se u promet puste nadvožnjaci, početkom srpnja zatvara se još jedna važna prometnica

Što se tiče prometa u Koprivnici, cijela 2023. godina bit će izazovna.

Otkako su za promet zatvoreni Pavelinska ulica i nadvožnjak na državnoj cesti broj 2, ogromne gužve stvaraju se na raskrižju Ulice Ivana Česmičkog, Varaždinske ceste i Zagrebačke ulice.

Iako bi one otvaranjem obnovljenog nadvožnjaka trebale biti nešto manje, neće u potpunosti nestati, jer se s prvim danom srpnja zatvara još jedna važna prometnica – Ulica Ivana Česmičkog.

Rekao nam je to Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjel za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, i objasnio da nakon što završe radovi na nadvožnjaku na državnoj cesti broj 2 i nakon što se u promet pusti nadvožnjak na Đelekovečkoj cesti, počinje denivelacija za novi podvožnjak kod Pavelinske.

– Novi nadvožnjak na Đelekovečkoj cesti koji će spojiti Đelekovečku s Peteranskom cestom već je praktički gotov, konstrukcijski radovi su gotovi, radi se nasipavanje prometnica i priprema za asfaltiranje. Na Pavelinskoj zakapamo veliku retencijsku cijev, to su cijevi promjera tri metra, na način da moramo štititi okolne objekte. Zbog toga je zatvorena kompletna prometnica i do kraja godine će biti tako. Ne možemo dozvoliti dok imamo radove na nadvožnjaku na državnoj cesti broj 2 i da nam se zatvara i državna cesta broj 20, a to je Ulica Ivana Česmičkog, gdje je predviđena denivelacija postojeće prometnice kako bi se napravio novi podvožnjak – objasnio je pročelnik.

Dodao je da je stav Grada Koprivnice i Hrvatskih cesta da je prvo potrebno pustiti u promet nadvožnjak na Đelekovečkoj, a nakon toga završiti radove na nadvožnjaku od strane Hrvatskih cesta na državnoj cesti broj 2.

– To su preduvjeti koji moraju biti ispunjeni da bi se onda išlo u zatvaranje Ulice Ivana Česmičkog u svrhu izgradnje podvožnjaka prema Pavelinskoj. Zatvaranje je u planu 1. srpnja. To su radovi koji će trajati tijekom cijele ove godine – zaključio je pročelnik i rekao da nakon što završe radovi na nadvožnjaku na državnoj cesti broj 2 počinje izgradnja rotora, ali promet neće biti zatvaran.

zatvori