Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Sve što je slatko traje kratko, 8. Virovska prkačijada završila likovnom kolonijom i degustacijom specijaliteta

Ovogodišnje izdanje slatke priče u Virju polako se približilo kraju.

Naime, danas je zadnji dan održavanja 8. Virovske prkačijade koji je bio usmjeren na umjetnost pa je tako u organizaciji Likovne sekcije HPD-a Ferdo Rusan iz Virja održana likovna kolonija, dok su gosti iz Izraela u isto vrijeme pripremali jelo za degustaciju.

Direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik podsjetio je da se program Prkačijade ove godine po prvi put održava u tri dana, odnosno proširen je i na nedjelju.

– Program je opet potpuno uspio zahvaljujući lijepom vremenu i odazivu posjetitelja. Naši slikari i kipari stvarali su na likovnoj koloniji koja je bila inspirirana prkačima; nastala su doista zanimljiva djela. Nadam se da ćemo tradiciju održavanja kolonije nastaviti i na budućim događanjima, pogotovo na budućim prkačijadama – istaknuo je.

>> FOTO Virovska prkačijada okupila rekordan broj posjetitelja, načelnik Perok: Ovo je pravi svjetski festival malih kolača

>> FOTO/VIDEO Slatka atmosfera na 8. Virovskoj prkačijadi dosegnula vrhunac slaganjem plasnice od 14.820 zvjezdica, proglašeni i pobjednici natjecanja

Sve današnje posjetitelje dodatno je pak povezala hrana, odnosno već spomenuta degustacija.

– Gosti iz Izraela su se potrudili i pripremili specijalitete koje smo zahvaljujući lijepom vremenu mogli kušati na otvorenom u parku. Naravno da se ljudi vole podružiti i porazgovarati, ali uživati i u slasticama – zaključio je Cik.

Djelić današnje atmosfere pogledajte u fotogaleriji u nastavku.

zatvori