Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Slatka atmosfera na 8. Virovskoj prkačijadi dosegnula vrhunac slaganjem plasnice od 14.820 zvjezdica, proglašeni i pobjednici natjecanja

Središnji dio 8. Virovske prkačijade odvija se danas na Trgu Stjepana Radića u Virju.

U prijepodnevnim satima tako je počelo natjecanje u spravljanju podravskih prkača prema izvornim recepturama u kojem su sudjelovale članice udruga žena, ali i samostalne sokačice i domaćice. Uz to, održano je i predstavljanje članova prosudbenog povjerenstva pod vodstvom međunarodne sutkinje slastičarstva i kuharstva Dragice Lukin, a tijekom trajanja natjecanja održavale su se razne stručne radionice, predavanja i degustacije.

Spomenimo i da su se prije samog proglašenja pobjednika natjecanja okupljenima obratili predsjednik svjetske organizacije Taste of peace Sarkis Yacoubian, predsjednik udruge Renato – kuhari bez granica Branko Ognjenović, načelnik Općine Virje Mirko Perok te koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Kada je pak riječ o rezultatima natjecanja, u kategoriji najprkač treće mjesto osvojila je Udruga žena Dinjevac, drugo mjesto Udruga žena Općine Vidovec, a prvo mjesto pripalo je Udruzi žena Hrvatsko srce Drnje.

U kategoriji najprkači na tacni ili plati treće mjesto osvojila je Udruga žena Rakitnica, drugo mjesto Udruga žena Hrvatsko srce Drnje, a prvo ekipa Molvarski prkači.

U kategoriji kvalitete kolača prvo mjesto pripalo je Udruzi žena Vinica, drugo Udruzi žena Crnec iz Novog Virja, a treće Društvu žena Novigrad Podravski. Nagrada za najuređeniji štand otišla je u ruke Udruge žena Dinjevac.

Nakon proglašenja pobjednika u parku je pak uslijedila izrada zvjezdica i “slaganje v plasnicu” koju čini čak 14.820 zvjezdica, dok su u 20 sati na rasporedu slatki susreti folklora, a u 21:30 i virovska veselica.

Tek djelić slatke virovske atmosfere donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

 

Slatka 8. Virovska prkačijada 🍰🍪🍮

Objavljuje Drava.info u Subota, 20. svibnja 2023. 

zatvori