Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Sočev: Radovi su gotovi, počelo je preseljenje u novi Centar za pomoć u kući

U Tjednu Crvenog križa dolaze sjajne vijesti za Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Kako nam je rekla ravnateljica Adela Sočev, radovi na izgradnji Centra za pomoću u kući u Herešinskoj ulici u Koprivnici su završeni i dobivena je uporabna dozvola.

– Počeli smo s preseljenjem. Narednih dana bit će poznato više detalja o našem radu u novom Centru. Predstoje nam još neki tehnički detalji za riješiti, jer nije tako jednostavno samo preseliti se i početi raditi na novoj lokaciji s obzirom na to da je riječ i o našoj kuhinji, ali i o svim ostalim aktivnostima. U svakom slučaju, radovi su završeni i vjerujem da ćemo ubrzo znati i datum otvaranja našeg Centra za pomoć u kući – objasnila je Sočev.

Snimio Tomislav Matijašić.

Napomenula je da iako su radovi gotovi i preseljenje je u tijeku, dobrovoljne darivatelje krvi i korisnike Pučke kuhinje te Socijalne samoposluge i dalje čekaju na staroj adresi u Ulici braće Radića 7.

>> FOTO Za tri godine u Koprivnici svoja vrata otvara centar za beskućnike i umirovljenike te nova pučka kuhinja

Podsjetimo, izgradnja Centra za pomoć u kući najznačajniji je projekt koprivničkog Crvenog križa.

>> FOTO: POLOŽEN KAMEN TEMELJAC Centar za pomoć u kući pružat će socijalne usluge potrebitim sugrađanima

– Grad Koprivnica darovao je Crvenom križu zemljište površine 2.455 kvadrata u Herešinskoj ulici, a u zgradi je prizemlje i kat ukupne površine 1.255 kvadrata. U prizemlju će se nalaziti pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica i popratne prostorije te dnevni boravak za umirovljenike. Na katu će biti smješteno prihvatilište za beskućnike te pripadajući uredski prostori. U nastavku zgrade će biti skladišni prostor namijenjen skladištenju hrane i donacija za pripremu obroka u pučkoj kuhinji. Kuhinja će biti opremljena profesionalnim i modernim uređajima te će imati povećani kapacitet za pripremu do 300 obroka dnevno. Nabavit će se i dva vozila za dostavu obroka i namirnica. Zgrada će se sastojati od 32 prostorije koje će biti prilagođene za osobe s invaliditetom te će se ugraditi taktilne trake i lift – objasnila je Sočev prije tri godine na početnoj konferenciji spomenutog projekta.

zatvori