Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: POLOŽEN KAMEN TEMELJAC Centar za pomoć u kući pružat će socijalne usluge potrebitim sugrađanima

Položen je kamen temeljac za izgradnju Centra za pomoć u kući Koprivnica.

Iako su radovi na parceli u Herešinskoj ulici u Koprivnici već počeli, Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, prilikom polaganja kazala je kako je današnje zbivanje najljepša rođendanska čestitka, uzevši u obzir da društvo ove godine obilježava 140 godina postojanja.

– Projektom ćemo riješiti problem nedostatka prostora s kojim se susrećemo. Dobit ćemo veliko skladište, novu pučku kuhinju, prostor za gerontodomaćice, blagovaonicu, prostor za starije osobe i beskućnike, kao i zaposlenike – objasnila je Sočev i naglasila kako je investitor i nositelj projekta teškog 15 milijuna kuna upravo društvo.

Vjekoslav Štimac, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, nastavio je kako je današnje događanje povijesno.

– Ovaj objekt će biti ono što ćemo ostaviti mlađim naraštajima gdje će se kvaliteta socijalnih usluga podići na visoki nivo. Sve vrste socijalnih usluga bit će pružene onima kojima je to potrebno – istaknuo je.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić izrazio je zadovoljstvo poslovanjem društva naglasivši kako je koprivnički Crveni križ možda i najbolji u Hrvatskoj.

– Radimo ogroman iskorak u funkcioniranju društva s potpuno novim objektom koji će djelovanje dići na novi nivo u pomoći ljudskoj solidarnosti, ali i u brojnim drugim edukativnim programima. Drago nam je da imamo takve ljude i takvo društvo, neizmjerno smo ponosni, veselim se novom koraku koji danas počinje – zaključio je Jakšić.

zatvori