Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Poništen natječaj za uređenje igrališta Srednje škole Koprivnica, ali počinje obnova onih u Đelekovcu i Križevcima

 

U Županijskoj upravi potpisani su ugovori za rekonstrukciju igrališta Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu te Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima.

Domaćin susreta bio je koprivničko-križevački župan Darko Koren sa suradnicima, koji je naglasio važnost ulaganja u školsku infrastrukturu.

– Smatram da su ovo projekti od velike važnosti za sredine u kojima će se realizirati, bez obzira na iznos. Imamo kontinuitet ulaganja u školsku infrastrukturu, a iza nas su veliki projekti po nominalnim iznosima. U 2023. godini nastojimo održati kontinuitet ulaganja, a pogotovo u školsku sportsku infrastrukturu – kazao je župan.

Naglasio je kako se radi o prostorima koji su stari nekoliko desetljeća te traže osvježenje i rekonstrukciju.

>> Koren: Srednja škola Koprivnica dobiva fotonaponsku elektranu, obnovit ćemo njeno igralište, ali i izgraditi novu srednju školu

– Procijenili smo da je sada došao trenutak, a osim procjene trebalo je osigurati i sredstva. Imamo namjeru realizirati i treći projekt, a to je obnova kompletne infrastrukture Srednje škole Koprivnica. Taj projekt je bio u natječajnoj proceduri, no nažalost natječaj je morao biti poništen jer je najniža ponuda bila uvelike veća od predviđenih sredstava. Ipak, nadamo se kako će se i taj projekt realizirati ove godine nakon rebalansa u lipnju – navodi Koren.

>> FOTO Odzvonilo je ruglu iza ‘školaka’, sprema se obnova sportskog igrališta

Također, istaknuo je kako se nada da će se ova dva projekta završiti kroz 50 dana, što je navedeno u ugovoru koji je sklopljen s izvođačima radova.

Snimio Tomislav Matijašić.

Mario Rajn, gradonačelnik Grada Križevaca, smatra kako je ovaj projekt plod obostrane inicijative te da mu je jako drago zbog dobre suradnje sa Županijom.

– Iznose ne bi trebalo stavljati u prvi plan kao što je spomenuo župan, no oni su ipak značajni. S aspekta Grada Križevaca moram istaknuti kako je ovaj projekt nama iznimno bitan, najviše zbog učenika i rekreativaca. Dolazi nam i vrlo važan događaj u lipnju Crosscity Buckets, odnosno turnir košarke. Nadamo se ipak da će se radovi ubrzati kako bi se ovaj turnir mogao odigrati na novoj podlozi – dodao je Rajn.

Snimio Tomislav Matijašić.

Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec napomenula je kako će obnova igrališta biti lijep poklon za učenike, ali i za cijelu općinu.

– Ovo igralište nije bitno samo za našu školu, već i za sve ostale mještane. Naime, riječ je o jednom od glavnih okupljališta u Đelekovcu. Moram spomenuti kako će ovo biti jedan jako lijep poklon za našu općinu, školu te Nogometni klub Osvit koji ove godine obilježava 100. obljetnicu. Također, ove godine obilježavamo još jednu važnu obljetnicu, a to je 190 godina školstva u Đelekovcu. Tako da se sve poklopilo –istaknula je načelnica.

Župan Koren napomenuo je kako je Općina Đelekovec pristala i na sufinanciranje projekta.

– Načelnica je skromna pa to nije htjela istaknuti. Potpisujemo i sporazum o sufinanciranju, Općina ima učešće s 13.000 eura, dok će Županija izdvojiti 40.000 eura – naglasio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Sonja Vuljak, ravnateljica osnovne škole u Đelekovcu, naglasila je važnost igrališta i sporta za cijelu općinu.

– Đelekovec je zaista orijentiran prema sportu, a školi ova investicija jako puno znači jer nemamo sportsku dvoranu pa nam je igralište jedini prostor za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Također, mladi provode puno vremena na sportskom igralištu pa imamo puno upita kada će ga moći opet koristiti – objasnila je Vuljak.

Snimio Tomislav Matijašić.

Okupljenima se kratko obratio i ravnatelj križevačke gimnazije Ivan Peklić koji je pohvalio suradnju sa Županijom te spomenuo i obnovu dvorane.

Spomenimo kako su na potpisivanju ugovora bili prisutni i izvođači radova.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu. U ovom trenutku mogu reći kako sam siguran da će se u Križevcima igralište otvoriti prije 9. lipnja – zaključili su.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenimo da je vrijednost potpisanih ugovora 85.000 eura.

Što se tiče konkretnih radova u Đelekovcu će postojeće igralište strojno razbiti i izraditi novi nosivi sloj od zrnatog materijala, kao i asfaltni sloj te završni sloj asfaltbetona. Na novom će se igralištu montirati novi aluminijski golovi i jednocijevna košarkaška konstrukcija, kao i stalak i mreža za tenis te će se iscrtati linije za košarku, rukomet i tenis. U križevačkoj će se gimnaziji na postojeće asfaltno košarkaško igralište montirati fleksibilne polipropilenske podne ploče i iscrtati linije za košarkaško igralište, dok će se dotrajale konstrukcije koševa zamijeniti novim jednocijevnim košarkaškim konstrukcijama.

zatvori