Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Nove padaline u Koprivnici, bili smo na crnim točkama

Nakon jučerašnjih obilnih padalina koje su pogodile Koprivnicu, a zbog kojih su vatrogasci diljem grada izlazili na intervencije, situacija je danas, usprkos novoj kiši, stabilna.

Pisali smo da su jučer vatrogasci intervenirali u koprivničkom prigradskom naselju Reka gdje su punili i postavljali vreće s pijeskom te regulirali promet na državnoj cesti između Štaglinca i Koprivnice te u Reki gdje se voda prelila preko prometnica. Uz to, morali su izaći na teren i u Ulicu pravednika među narodima gdje je voda prijetila zgradama, a u Reki su još ispumpavali vodu iz objekata i dvorišta.

>> FOTO: POPLAVLJEN GRAD Na terenu je bilo 38 koprivničkih vatrogasaca, a odradili su 16 intervencija

Neke od lokacija obišli smo danas i situacija je zasad stabilna; voda se ne prelijeva preko prometnica iako je na ponekim dionicama ima u većoj mjeri kao, primjerice, na spoju Florijanskog trga s Ulicom Antuna Nemčića.

>> Na Dravi kod Botova proglašeno pripremno stanje, Ljubić: U ovom trenutku nema opasnosti od izlijevanja

Spomenimo i da je jutros na dionici Drave Botovo – most Repaš jutros proglašeno pripremno stanje s obzirom na to da je vodostaj Drave na mjernoj stanici Drava – Botovo iznosio više od 400 centimetara. U trenutku pisanja ovog članka on prema podacima Hrvatskih voda trenutno iznosi 418 centimetara.

Kada je pak riječ o vremenskoj prognozi, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda ističu da nas do kraja dana očekuje umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom koja još lokalno može biti obilna. Sutra bi pak u unutrašnjosti trebalo biti pretežno oblačno, još mjestimice uz malo kiše, glavninom na istoku. Lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom, no na jugu zemlje, zaključuju u zavodu.

zatvori