Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO: POPLAVLJEN GRAD Na terenu je bilo 38 koprivničkih vatrogasaca, a odradili su 16 intervencija

Zbog obilne kiše te poplavljivanja dijelova Koprivnice i njenih prigradskih naselja jučer su članovi Vatrogasne zajednice grada Koprivnice odradili 16 intervencija ispumpavanja.

Rekla je to Sonja Markić, izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, i dodala da su vatrogasci punili i postavljali vreće s pijeskom u naselju Reka, a regulirali su i promet na državnoj cesti između Štaglinca i Koprivnice te u Reki gdje se voda prelila preko prometnica.

– Angažirano je ukupno 38 vatrogasaca iz šest dobrovoljnih vatrogasnih društava te Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, a osim dijelova prometnica, dvorišta i poljoprivrednih površina, zbog pojačanog dotoka vode od strane Glogovca poplavljen je podrum i dio prizemlja jedne kuće u Štaglincu gdje su naknadno postavljene samoupijajuće vreće. Nakon intervencija u ostatku grada, vatrogasci su preusmjereni u prigradsko naselje Reka na ispumpavanje vode iz objekata i dvorišta te punjenje i postavljanje vreća s pijeskom – istaknuo je Igor Međimorec, zamjenik zapovjednika VZG-a Koprivnica.

zatvori