Subota, 4. svibnja 2024.

ITU MEHANIZAM Koprivnica u narednim godinama dobiva novu tržnicu, knjižnicu, znanstveno-inovacijski park…

Gradska uprava je prijavila 18 milijuna eura vrijedan ITU mehanizam.

Kako je Dravi.info objasnila dogradonačelnica Ksenija Ostriž, prijavi je prethodila sjednica Partnerskog vijeća manjeg urbanog područja Koprivnica koje je dalo pozitivno mišljenje na nacrt Strategije razvoja urbanog područja Koprivnica za financijsko razdoblje 2021. – 2027.

– Uspješno smo prijavili cijeli projektni obrazac sa svom pripadajućom dokumentacijom na Ministarstvo regionalnog razvoja. Čekamo od njih povratne informacije i kroz postupak pregovaranja trebali bismo do kraja godine potpisati ugovor na 18 milijuna eura koji nam pripadaju i kojima će se financirati projekti koje smo naveli u spomenutom nacrtu Strategije razvoja urbanog područja Koprivnica – kazala je Ostriž.

>> Sprema se rekonstrukcija tržnice i bivše tiskare kojom se stvara mjesto za knjižnicu, stanove za mlade i umirovljenike

Kako je to već ranije najavio i gradonačelnik Mišel Jakšić, spomenutih 18 milijuna eura će biti iskorišteno za rekonstrukciju gradske tržnice u Koprivnici, a naš bi grad u prostoru stare tiskare trebao dobiti i novi prostor za knjižnicu te stanove za mlade i za umirovljenike.

– Ključni projekti ITU mehanizma su znanstveno-inovacijski park u kampusu, odnosno nastavak razvoja našeg Inkubatora kreativnih industrija prema start-upovima na Sveučilištu Sjever, zatim projekt tržnice i knjižnice, projekt održivog besplatnog javnog prijevoza koji će povezivati općine i gradove, kao i biciklističke staze i kulturna baština koja treba proći kroz proces renovacije – rekla je dogradonačelnica i dodala da će svi spomenuti projekti biti realizirani u idućih pet do sedam godina.

>> FOTO: POTPISAN SPORAZUM Obnavljat će se koprivnička tržnica, zgrada Općine u Peterancu, u fokusu i poljoprivreda…

Dio novca će pak biti usmjeren prema devet okolnih općina.

– U našem Partnerskom i Koordinacijskom vijeću nalaze se i općine Koprivnički Ivanec, Drnje, Đelekovec, Hlebine, Koprivnički Bregi, Peteranec, Novigrad Podravski, Sokolovac i Rasinja koji imaju postotak pozitivne migracije prema Koprivnici temeljem kojih smo ih i pozvali da budu s nama u ovom ITU projektu – zaključila je Ostriž.

zatvori