Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO Temperaturni minusi privremeno stopirali izgradnju skate parka, Jakšić: Ništa dramatično nije se dogodilo

Izgradnja skate parka pokraj koprivničkih Bazena Cerine privremeno je stopirana zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Rekao je to Dravi.info koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao da su se pojavili sitniji problemi zbog temperaturnih minusa i nemoguće je tehnički odraditi neke stvari.

– Koliko vidimo i pratimo, prognoze govore da nije to sad nešto što će trajati u narednim mjesecima tako da se ništa dramatično nije dogodilo. Potpisali smo ugovor s Ministarstvom turizma i sporta, radi se o europskim sredstvima, sam projekt je vrijedan 150.000 eura od toga je europska komponenta 77. Definitivno je da će to biti jedna dodana vrijednost našim Bazenima Cerine, ali i da će biti nešto za što smo dobivali puno upita i što će jako puno značiti našim mladim ljudima koji vole ‘skejtati’ tako da se i tome projektu jako veselimo – zaključio je gradonačelnik.

Podsjetimo, stari skate park iza Osnovne škole Braća Radić uklonjen je 2019. godine, a projekt izgradnje novog odobren je tri godine kasnije, točnije u srpnju 2022. godine.

>> NOVI SKATE PARK Osim ‘skejtera’ na Cerinama će svoje mjesto pronaći roleri i vozači romobila

Novi skate park površine 600 kvadratnih metara bit će smješten u nastavku dječjeg igrališta pokraj Bazena Cerine, a izgradnja parka zamišljena je kao podloga za razvoj svih koturaljkaških sportova skateboarda, rolanja i vožnje romobila.

zatvori