Subota, 20. travnja 2024.

NOVI SKATE PARK Osim ‘skejtera’ na Cerinama će svoje mjesto pronaći roleri i vozači romobila

U travnju će biti poznato je li izgradnja skate parka vrijednog milijun kuna prošla na natječaju pri Ministarstvu turizma i sporta.

Podsjetimo, stari skate park pokraj Osnovne škole Braća Radić otišao je u povijest u listopadu 2019. godine kada je ujedno najavljeno da će novi osvanuti u Koprivnici tijekom prve polovice prošle godine.

>> NOVI SKATE PARK Koprivnica će dobiti novi i suvremeniji poligon za skateboarding, stari odlazi u povijest

Kako doznajemo iz Grada Koprivnice, za realizaciju izgradnje skate parka tražilo se najbolje rješenje vezano uz financiranje s obzirom na to da je procijenjena vrijednost investicije milijun kuna.

– Tako je Grad u siječnju 2021. prijavio izgradnju skate parka na “Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini” pri Ministarstvu turizma i sporta. Do danas nisu poznati rezultati natječaja te se nadamo pozitivnim rezultatima i dobivanju sredstava za izgradnju skate parka. Rezultati se očekuju u travnju – rekla je Ivana Ledinski Cvetković, viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnostima.

Dodala je da je planirana lokacija novog skate parka površine 600 kvadratnih metara na bazenima Cerine u nastavku dječjeg igrališta.

– Izgradnja parka zamišljena je kao podloga za razvoj svih koturaljkaških sportova poput skateboarda, rolanja i vožnje romobila. Za njegovu je izgradnju tvrtka iz Osijeka izradila projektnu dokumentaciju, odnosno glavni projekt građevine, a ishođene su i sve potrebne suglasnosti – objasnila je Ledinski Cvetković.

zatvori