Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: PLANOVI ZA 2023. Dr. Devčić: U pripremi ugovor za projektiranje Centra za palijativu, osigurana sredstva za idejno rješenje objekta na Šoderici, dogradit će se i ljekarna…

Godina planiranja i provođenja infrastrukturnih zahvata je pred koprivničkom Općom bolnicom Dr. Tomislav Bardek.

Rekao je to prilikom predstavljanja novog uređaja za mamografiju ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić istaknuvši da planovi za 2023. godinu uključuju četiri projekta.

>> FOTO U koprivničkoj bolnici s radom počeo novi mamograf, dr. Devčić: Lista čekanja za mamografiju je sedam dana, no sada bi se trebala dokinuti

– Prvi je energetska obnova centralne bolničke zgrade, projekt je vrijedan 5,7 milijuna eura, a završit će u srpnju i odnosi se na niz poboljšanja, prvenstveno u aspektu kontrole i smanjenja potrošnje energenata, kako količinski, tako i financijski. Dodatni benefit je kvaliteta boravka pacijenata u bolnici i kvaliteta radnog okruženja za zaposlenike – naglasio je.

Drugi projekt vezan je pak uz izgradnju Centra za palijativnu medicinu i liječenje boli.

– U pripremi je potpisivanje ugovora za projektiranje glavnog i izvedbenog projekta. Budući centar sadržavat će stacionarni dio s 30 palijativnih postelja, dnevno-bolnički i ambulantni dio te prostor za edukaciju – objasnio je Devčić.

Snimio Tomislav Matijašić.

>> FOTO Energetska obnova koprivničke bolnice napreduje, slijedi izrada dokumentacije za Centar za palijativu, dr. Devčić: Kroz tri do četiri mjeseca očekujemo preuzimanje projekta

U ovogodišnjem planu je i rekonstrukcija i dogradnja bolničke ljekarne s prostorom za pripremu citostatske terapije, kao i automatiziranim skladištem lijekova. Uz to, u bolnici se  planira uvođenje zračne pošte.

– Za ovaj projekt osigurana su sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i priprema se apliciranje na natječaj za financiranje dokumentacije – otkrio je.

Zadnji, odnosno četvrti projekt je projekt edukacijsko-trenažnog centra u izdvojenom bolničkom objektu na Šoderici.

– U financijskom planu za 2023. godinu osigurana su sredstva za izradu idejnog rješenja za ovaj projekt – zaključio je Devčić.

>> Koprivnička bolnica kupuje zemljište na Šoderici; ravnatelj Devčić: Objekt će prvenstveno biti namijenjen zaposlenicima

U fotogaleriji u nastavku pogledajte napredak radova energetske obnove centralne bolničke zgrade.

zatvori