Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO Energetska obnova koprivničke bolnice napreduje, slijedi izrada dokumentacije za Centar za palijativu, dr. Devčić: Kroz tri do četiri mjeseca očekujemo preuzimanje projekta

Energetska obnova centralne bolničke zgrade Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek ide prema planu, a u narednim se mjesecima očekuje i izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Centra za palijativnu medicinu i liječenje boli.

Rekao je to danas medijima ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić istaknuvši da bolnica aktivno nastavlja trend angažiranja u projektima financiranima iz fondova Europske unije.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Do 10. srpnja nastavljamo s energetskom obnovom centralne bolničke zgrade, projektom vrijednim 32 milijuna kuna. Prije nekoliko dana smo preuzeli i ugovor o financiranju projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog Centra za palijativnu medicinu i liječenje boli Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek vrijednog 78 milijuna kuna, dok dokumentacija iznosi 1,5 milijuna kuna. U procesu smo izbora projektanta i vjerujem da će u narednim tjednima početi proces projektiranja, a kroz tri do četiri mjeseca očekujemo preuzimanje projekta i razvoj procesa u smislu kretanja prema izgradnji centra. Bolnica projektom energetske obnove završava petogodišnji proces energetske obnove kompletne infrastrukture. Sve to prati i pozitivan trend kvalitete ljudskih potencijala i nastavak kvalitete pružanja zdravstvene usluge – kazao je Devčić i otkrio da će Centar za palijativu biti građen u dijelu bolničkog dvorišta koje je orijentirano prema koprivničkom prigradskom naselju Herešinu.

Zadovoljan razvojem situacije u koprivničkoj bolnici je i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Evidentno je da se na ovom bolničkom kompleksu iznimno puno činilo, čini se i sada i činit će se i dalje, što u dijelu infrastrukture, što u dijelu opreme. Mislim da i kadrovska politika ima svoj smisao, iako je to problem svoje vrste kojim su opterećeni svi u Hrvatskoj. Uvjeren sam da kontroliramo sve silnice koje utječu na to – zaključio je Koren.

zatvori