Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Članovi Udruge Bolje sutra sudjelovali u edukacijama o ravnopravnosti, predrasudama, zelenoj ekonomiji i zaštiti okoliša

Članovi Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice nastavili su s aktivnostima u sklopu projekta ‘Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život’.

Naime, u dvorani Centra za socijalnu skrb Koprivnica održane su edukacije za zaposlenike prijavitelja projekta i partnerskih organizacija, zatim za članove tijela upravljanja prijavitelja projekta te članove tima za provedbu projekta.

Jedna od edukacija bila je ona za pružatelje usluga i promicanje horizontalnih načela na kojoj se pričalo o ravnopravnosti i o tome što sve na nju utječe, zatim socijalnim uslugama i predrasudama te odnosu prema korisniku iz perspektive stereotipa. Uz to, održana je i edukacija o zelenoj ekonomiji i zaštiti okoliša. Teme su bile: socijalne usluge i zelena ekonomija/zaštita okoliša, inovacije u socijalnim uslugama te održivost socijalnih usluga. Voditelj edukacije bio je Darko Kobetić, ravnatelj Centra znanja Profectus.

>> POČINJU RADOVI Još će jedna zgrada u koprivničkom kampusu dobiti novo ruho

Podsjetimo, u sklopu projekta planirana je renovacija objekta u koprivničkom kampusu koja će biti prilagođena osobama s invaliditetom, osobama s teškoćama u razvoju, njihovim obiteljima i skrbnicima. Na taj će im način biti ponuđena mreža izvaninstitucionalnih usluga kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život.

Socijalne usluge koje će se pružati u okviru ovog projekta su usluge za odrasle osobe s tjelesnim oštećenjem, usluga poludnevnog boravka za 50 korisnika i za odrasle osobe s invaliditetom, usluge psihosocijalne podrške u obitelji te usluge individualne i grupne psihosocijalne podrške.

Partneri Udruzi Bolje sutra na ovom su projektu Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Izvor: Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice (Facebook).
zatvori