Srijeda, 24. travnja 2024.

POČINJU RADOVI Još će jedna zgrada u koprivničkom kampusu dobiti novo ruho

U koprivničkom kampusu sutra kreću radovi na renovaciji zgrade u sklopu projekta ‘Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici’.

Riječ je o 13 milijuna kuna vrijednom projektu Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice kojim će se obnoviti i prilagoditi prostor na Trgu Žarka Dolinara koji je dobiven od Grada Koprivnice.

– U tom prostoru planiramo pružati puno socijalnih usluga koje će dovesti do toga da članovi naše udruge i oni koji će nam se htjeti naknadno pridružiti postanu što neovisniji. Tako želimo spriječiti odlazak osoba s invaliditetom u institucije jer, nažalost, nakon što im umru roditelji obično budu smješteni u socijalnu ustanovu odnosno dom za starije što je potpuno neprimjereno – rekla nam je predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz.

>> FOTO Zgrada Udruge ‘Bolje sutra’ u koprivničkom Kampusu za godinu dana postat će veliko gradilište

Između ostaloga, uredit će se dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, vježbaonica za tjelesnu aktivnost, dvorana za sastanke, društvene i kulturne događaje, prostorija za individualni i grupni rad s korisnicima te za obiteljsku medijaciju i psihosocijalnu podršku.

Bit će tu i prostor za radnu okupaciju u kojemu će korisnici usvajati nova znanja i vještine za samostalan život, poput pripreme obroka, brige o prostoru, namirnicama i hrani, brige o vlastitom zdravlju, higijeni, odjeći i drugim predmetima kojima se koriste u svakodnevnom životu.

Radovi počinju u srijedu, 15. rujna, a trebali bi biti gotovi u roku od jedne godine, zaključila je Mraz.

zatvori