Srijeda, 15. svibnja 2024.

Podravkašice sutra igraju derbi protiv Lokomotive, trener Babić: Naše cure su bolje i od Vegete

Nakon pobjede protiv Poljakinja u petak, pred rukometašicama Podravka Vegete novi je izazov, ovaj put u domaćem prvenstvu.

Naime, Podravkašice sutra u zagrebačkom Domu sportova od 17:30 igraju derbi protiv Lokomotive. Tim je povodom danas u klupskim prostorijama održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Podravkašica Željko Babić kazao kako je riječ o derbiju hrvatske lige, igračice i on jako se vesele i sigurno će se dobro prezentirati, naglasio je i spremnost. Podsjetimo, Podravka je tijekom Bepovog memorijala u kolovozu svladala Lokomotivu, no Babić misli da su oba tima danas kvalitetnija.

>> FOTO Odlična Podravka osigurala finale Bepova memorijala, večeras na rasporedu završnica turnira

– Danas je drugačije samim time što je prvenstvena utakmica i sigurno će biti teška. Lokomotiva je napredovala kroz Ligu prvakinja, mi smo probali održati kontakt kroz prijateljske i dvije europske utakmice. Vjerujem da je sada malo drugačije, uz sav respekt koji postoji riječ je o dinamičnom derbiju, Lokomotiva ima svoju prepoznatljivu igru i mi ćemo biti spremni. Bit će to zanimljiva utakmica vrijedna derbija, a uspoređivati susrete je po meni jako teško i nezahvalno – prijateljske utakmice nikad nisu kao prvenstvene. Lokomotivu krase strpljivost, čvrsta obrana i disciplina tako da trebamo raditi i biti još malo bolji. Vjerujem da to i jesmo i da ćemo to pokazati tijekom utakmice – rekao je Babić.

Snimio Tomislav Matijašić.

Nastavio je kako mu je kao treneru jako bitno da su cure u stalnom maksimumu.

– To je kontinuirano maltretiranje bez obzira na sav profesionalizam, strahovito je teško. Cure su mentalno čvrste i pokazuju karakter, timski duh i disciplinu. Dok igraju osjećaju se ugodno i zato tako i izgledaju. To je velika radost za trenera, ali i sve koji dođu na utakmice. Način igranja je jasan i ja sam na tome jako zahvalan, mogu kao trener bilo što maštati, no one su takmičarke koje žele pobijediti. Daju nam radost i ljepotu – čak bih se usudio reći da su bolje i od Vegete. Ja bez Vegete nikad ne kuham. Recimo, kako bez Vegete? – kroz šalu je upitao.

Od samog konačnog rezultata više ga zadovoljava i bitniji mu je proces koji dovodi do uspjeha, dodao je.

– Rezultat ima svoju težinu, no neće biti kraj da mi izgubimo. Ovdje je bitno da one svijetle, iz te svjetlosti će doći dobre stvari. Ona neće možda doći svaki dan, no u kontinuitetu rada to svjetlo će se pojačavati i to će biti “lipo”. Performans ovisi od puno faktora, nekad ti ni protivnik ne dozvoli da budeš uspješan, ali je ključan proces koji se događa. Mi ćemo biti spremni za utakmicu zbog toga što one svijetle, to je cijela poanta za mene – istaknuo je napomenuo da to svjetlo nije toliko jako da blješti, no za Lokomotivu će biti dovoljno.

Svoje dojmove nakon europske utakmice, ali i dojmove nakon priprema za Lokomotivu s okupljenima je podijelila i Andrea Šimara.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Utakmica u petak je odigrana, prebacili smo se odmah na utakmicu koja nam slijedi protiv Lokomotive. Svi znamo da će biti teška utakmica, no imali smo dosta vremena za pripremu, proučili smo protivnike, trenirali smo i spremni smo za dvoboj – naglasila je.

U sličnom je tonu nastavila i Sara Šenvald.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Nema velikih nepoznanica, međusobno se dobro poznajemo. Znamo da je motor Lokomotive Stela Posavec, u kadru imaju i Ines Lisjak koja ima puno znači, no moramo se fokusirati na sebe, atmosfera nam je super, dobro treniramo i nadam se pozitivnom rezultatu – zaključila je.

Spomenimo da Podravkašice u petak još u Koprivnici igraju utakmicu protiv Ženskog rukometnog kluba Split nakon čega slijedi zimska pauza.

zatvori