Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Odlična Podravka osigurala finale Bepova memorijala, večeras na rasporedu završnica turnira

Koprivnica je po 16. puta domaćin jakog međunarodnog turnira koji nosi naziv Josip Samaržija – Bepo.

Prvog dana turnira odnosno u petak u Koprivnici su odigrane dvije utakmice. U prvoj je crnogorska Budućnost slavila protiv Krima 25:24, dok je u drugoj utakmici puno bolji performans imala Podravka koja je uvjerljivo svladala Lokomotivu 25:16 i osigurala današnje finale.

– Povela je Lokomotiva i u prvim se minutama igralo gol za gol, ali u 9. minuti zabija Stelmakh iz kontre za 4:3. U nastavku odabranice Željka Babića kreću povećavati svoju prednost. Vrlo pokretljive u obrani i s dobrim rješenjima u napadu nakon prvih 30 minuta susreta na odmor odlaze s dva pogotka prednosti i rezultatom 10:8. U drugom poluvremenu smo imali prilike gledati još bolju i raspucaniju Podravku pa je tako nakon samo dvije minute udvostručena prednost s poluvremena za uvjerljivije vodstvo, 12:8. U 37. minuti Podravka Vegeta je još uvjerljivije uvećala svoju prednost. Koliko su kvalitetno odigrale obranu potvrđuje i to da u oba poluvremena Lokomotiva punih 10 minuta nije zabila pogodak. Do kraja drugog dijela je dinamiku utakmice kontrolirala domaća ekipa i na kraju zasluženo slavila 25:16 – izvijestili su na službenim klupskim stranicama.

Nakon utakmice svoje je dojmove prenio trener Željko Babić.

– Prvo što moram naglasiti je da su za ovo zaslužne cure i moram njima čestitati. Ovo je njihova pobjeda njihov angažman i njihova disciplina. Iza njih je mjesec u kojem su naporno radile. Naravno radimo puno na defanzivnoj igri i cure su stvarno igrale fantastično obranu. Dobra kontrola igre, dobra kontrola intenziteta i dobra rješenja u napadu te puno igre s pivotmenom. To je sve ono što bi mi trebali usavršavati i igrati i dalje – rekao je Babić.

Ema Guskić, nova igračica u redovima Podravke, podijelila je svoje emocije nakon prve službene utakmice.

– Jedan neopisiv osjećaj, sretna sam što sam ovdje i dio ovog tima. Moram čestitati curama na ovoj fantastičnoj pobjedi jer nismo očekivale ovoliko razlike, ali igrale smo od prve minute jako i onako kako smo se dogovorili i nadam se da je i trener zadovoljan i da ćemo nastaviti u tom tonu – kazala je Guskić.

Ekipa se sada mora okrenuti finalu koje je na rasporedu danas s početkom u 20 sati. U tom će se ogledu susresti Podravka Vegeta i crnogorska Budućnost Bemax koja je u regularnom dijelu odigrala neriješeno s Krimom, nakon čega je izvođenje sedmeraca ipak bilo uspješnije i rezultat je otišao na stranu crnogorske ekipe. Završilo je 25:24.

zatvori