Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Željko Lacković: Pokrenuli smo inicijative zbog kojih će se brza spojna cesta Đurđevac – Bjelovar naći u planu Hrvatskih cesta

Gostujući u emisiji Podravskog radija predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković govorio je o aktualnim temama među kojima je i ona o prometnom značaju i prometnoj povezanosti Koprivničko-križevačke županije.

– Brza cesta je došla do Križevaca, provedena je nabava i već se dvije godine čeka početak radova na dionici do Kloštra Vojakovačkog, u pitanju je sedam kilometara. S druge strane, imamo situaciju da je cesta prema Bjelovaru došla do Farkaševca te su krenuli radovi na zadnjoj dionici koja je duga otprilike 12 kilometara. Dakle, nije presudno zavrjeđuju li Koprivnica ili Bjelovar kao gospodarska središta brzu cestu. Radi se o tome da mi nemamo strategiju kako ćemo pristupiti tom problemu. Moramo biti uporniji, ali i ponizniji kada se radi o našim zahtjevima. Mi nismo lobiji koji će prevagnuti gdje će se raditi cesta, nikad nismo bili ni blizu tome iako se činilo da su naši političari u prethodnom vremenu visoko kotirali kod predsjednika Vlade i ministara. Po meni je potrebno ići putem financiranja odnosno sufinanciranja projektne dokumentacije. Gradonačelnik Hrvoje Janči i ja smo bili ovaj tjedan u Hrvatskim cestama gdje smo obavili razgovore i pokrenuli inicijative koje će dovesti do toga da će se u sljedećoj godini dokumentacija za brzu spojnu cestu Đurđevac – Bjelovar naći u planu Hrvatskih cesta – rekao je Lacković.

>> SLUČAJ BRZA CESTA Ponovno najavljen početak radova na dionici do Kloštra, rješavaju se papiri i za dionicu do Koprivnice

Pričao je i o novostima vezanima za rekonstrukciju glavnog đurđevačkog trga, o gospodarskoj i turističkoj strategiji u Đurđevcu, školstvu i zdravstvu te otvaranju Podravinoteke.

– Jesen će biti obilježena manifestacijama na glavnom gradskom trgu kroz cijeli ovaj mjesec. Sve je krenulo s Danom voća Koprivničko-križevačke županije, a otvorena je i Podravinoteke gdje će se mali OPG-ovi lakše probiti na tržište i doći do kupaca koji su s našeg područja i vole kupovati hranu koja je ovdje proizvedena, ali isto tako i do turista ili do onih koji kupuju poklone za svoje poslovne partnere ili slično – naglasio je Lacković.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

zatvori