Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO: ŠKOLA OTVORENA, STAZE TEK U PRIPREMI Jakšić: Papiri za Vinogradsku bit će spremni do kraja godine, Vinodolska ide u drugom valu

Osnovna škola Podolice je otvorena i počela je nastava, a u pripremi je i izgradnja pješačko-biciklističkih staza u ulicama oko škole kako bi gradski mališani bili sigurni u prometu.

Rekao je to na sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić nakon što je nezavisni vijećnik Dražen Mikulec uputio prijedloge o izgradnji staza, odnosno postavljanju usporivača prometa.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Na pristupnim cestama kojima će većina učenika dolaziti do škole, odnosno u Vinodolskoj i Vinogradskoj ulici, nema pješačko-biciklističkih staza. Moj prijedlog je da se na pristupnim dijelovima ovih ulica postave usporivači prometa kako bi se smanjila brzina vozila da bi nam djeca bila sigurnija. Predlažem i da se staze planiraju i odrade sljedeće ljeto kada djeca ne idu u školu – poručio je Mikulec.

>> FOTO/VIDEO Svečano otvorena Osnovna škola Podolice, Jakšić: Budimo ponosni i dičimo se ostvarenjem ovog velikog sna

>> FOTO/VIDEO: POČELA NASTAVA U novu školu na Podolicama uselili mnogobrojni učenici

Jakšić se složio s oba prijedloga, no objasnio je da je izgradnja škole bila zahtjevan pothvat koji traži dodatno strpljenje.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Operacija škole na Podolicama nije bila baš tako jednostavna, o tome se pričalo 30-40 godina. Da je to bilo tako jednostavno, znam se zafrkavati da ne bi dočekalo ekipu koju imam čast voditi i mene. Dobio sam i ja puno komentara, i nama bi bilo puno lakše da je sve bilo napravljeno pa da smo mogli razmišljati o nečemu drugom – kazao je.

Izgradnja staza u ovom dijelu grada je u visokoj fazi priprema, nastavio je.

– I Vinogradska i Vinodolska ulica su u planu, Vinogradska će po pitanju papira biti spremna i do kraja ove godine, dok Vinodolska ide u drugom valu, ali je također visoko u planovima. Usporivače prometa će proučiti struka, s policijom ćemo imati nekoliko intenzivnih dana priprema. Same staze idu – zaključio je Jakšić.

Podsjetio je i da je u gradu u tijeku Aglomeracija Koprivnica što je također kompleksan zahvat, a zbog nedostatka ljudstva nije bilo moguće u potpunosti provoditi oba projekta paralelno.

zatvori