Četvrtak, 2. svibnja 2024.

OTVORENE PONUDE Javna nabava za RCGO Piškornica i dalje debelo iznad procijenjene, tražit će se sastanak u ministarstvima

Otvorene su ponude zaprimljene u postupku javne nabave za uslugu projektiranja i izvođenja radova na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica.

Kako su poručili iz Uprave Piškornice, za izgradnju RCGO-a Piškornica pristigle su dvije ponude – prva bez PDV-a iznosi 820 milijuna kuna, a druga 669 milijuna kuna, također bez PDV-a. Podsjetimo, procijenjena vrijednost nabave iznosi 346 milijuna kuna.

– Kako su zaprimljene ponude veće od procijenjene vrijednosti nabave, a što je s obzirom na trenutno stanje na tržištu bilo za očekivati te da se Vlada Republike Hrvatske svojom odlukom obvezala na osiguranje 90 posto sredstava za izgradnju centara za gospodarenje otpadom, osnivači Piškornice, odnosno Skupštine trgovačkog društva Piškornica, zatražit će sastanak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, kao i u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije kako bi se razmotrile pristigle ponude i osiguranje financijskih sredstava – naveli su u Piškornici.

>> POLJULJAN PROJEKT Ponude za izgradnju RCGO-a Piškornica dvostruko veće od predviđenog

>> PONIŠTEN POSTUPAK Ponavlja se javna nabava za izgradnju RCGO-a Piškornica

Po održavanju sastanka bit će donijeta odluka o nastavku provedbe postupka javne nabave, odnosno započeti evaluacija pristiglih ponuda i potom donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja.

– Napominjemo da su se i drugi centri za gospodarenje otpadom, kao i brojne druge infrastrukturne građevine i projekti, susreli s izazovom osiguranja dodatnih financijskih sredstava te da su u suradnji s resornim ministarstvima i Vladom pronađeni modeli financiranja – objasnili su i dodali da je za očekivati osiguravanje dodatnih sredstava.

zatvori