Petak, 26. travnja 2024.

DERBI SJEVERA Farmaceuti na domaćem terenu dočekuju Varaždin, Zekić: Trebamo se resetirati i odigrati pravu utakmicu

Nogometaši Slaven Belupa sutra će s početkom u 19 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostiti Varaždin.

Utakmica se igra u sklopu 10. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a ovo će biti drugi međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. Podsjetimo, u prvom susretu odigranom u Varaždinu koprivnička je momčad slavila pogotkom Kocijana 1:0.

>> VIDEO Slaven Belupo sezonu otvorio pobjedom u Varaždinu

Sutrašnju utakmicu na konferenciji za medije najavio je Zoran Zekić, trener Slaven Belupa, koji je istaknuo kako je Varaždin nakon prošle međusobne utakmice napravio odličnu rezultatsku i igračku seriju.

– Jako dobro izgledaju. Kao kolega kolegi moram reći da mi je jako drago što momčad Marija Kovačevića igra na takav način i ima takve rezultate jer ga zaista cijenim i poštujem. Varaždin dolazi u dobrom raspoloženju, a mi baš i ne jer smo nakon dvije utakmice i rezultatski i u drugim pogledima podbacili, tako da se trebamo resetirati i sutra odigrati pravu utakmicu. Nadam se da će biti dosta gledatelja i da neće prevladati podrška Varaždina u Koprivnici – istaknuo je Zekić.

>> FOTO Istra potopila Slaven Belupo na pokislom travnjaku Apaša

Zekić se osvrnuo i na probleme u veznoj liniji naglasivši kako se trebaju stabilizirati i biti pametniji i kompaktniji.

– Nama je falilo veznih igrača u prošloj utakmici. Dobro smo energetski ušli, napravili smo greške koje smo napravili i Istra nas je kaznila. Što možemo napraviti? Možemo stalno pričati o problemima, no kad stalno pričaš o problemima, onda stalno i jesi u problemu. Napravit ćemo određene promjene, vidjet ćemo tko će biti na dispoziciji. Manje-više su svi zdravi i neovisno o imenima probat ćemo sastaviti momčad koja je najraspoloženija i koja je u najboljoj formi – kazao je.

Zekić je nastavio kako je jedino Jambor trenutno izvan konkurencije zbog operacije na kojoj je bio. Trener je dodao da je operacija prošla dobro te se zahvalio doktoru Rodu koji je operirao Farmaceuta te kazao da se nada da će se Jambor što prije vratiti u momčad.

Slavenov strateg dodao je kako se u ekipi osjeti utjecaj dva poraza u posljednja dva prvoligaška susreta.

– Na svakom čovjeku koji ima i malo savjesti tako nešto mora ostaviti traga. Ostavlja na mene, a kamoli ne na igrače. Nažalost, u tri utakmice primili smo 13 golova protiv Dinama, Hajduka i Istre, dok prije toga četiri-pet utakmica nismo primili niti pogotka. To pokazuje da smo u određenim trenucima bili bolje koncentrirani i bolje djelovali kao momčad – zaključio je Zekić.

zatvori