Subota, 20. travnja 2024.

VIDEO Slaven Belupo sezonu otvorio pobjedom u Varaždinu

Nogometaši Slaven Belupa slavili su u prvom kolu SuperSport HNL. Na gostovanju kod Varaždina slavili su s 0:1, a pogodak vrijedan tri boda postigao je Kocijan.

Iz kluba poručuju da trener Zoran Zekić nije mogao računati na Matka Zirduma koji se nalazi u procesu rehabilitacije i na Ivana Krstanovića pa je od prve minute na teren poslao sljedećih jedanaest. Sušak je bio na golu, a u obrani su zaigrali Bosec, Božić, Soldo i Martinaga. Četvorka u veznoj liniji bili su Marina, Kvržić, Bašić i Caimacov, dok su napadački tandem činili Hoxha i Crnac.

– U prvom poluvremenu smo gledali odličnu utakmicu, a prava je šteta što naša momčad nije otišla na odmor s prednošću jer je imala nekoliko velikih prilika. Prvi je zaprijetio Kvržić u sedmoj minuti iz slobodnog udarca, a odgovorio Brodić 10 minuta kasnije pokušajem glavom s druge strane. U 23. minuti prva ogromna prilika za našu momčad. Hoxha je ispremiješao protivničku obranu i kada se našao u idealnoj situaciji pucao je u golmana Zeleniku. Varaždin je pokušao udarcem iz daljine, no Postojnskog je zaustavio Sušak. U 31. minuti nova stopostotna prilika. Ovog puta za Caimacova kojem u situaciji jedan na jedan golman Varaždina obranio gotovo nemoguće. Do kraja poluvremena još je jednom Zelenika pokazao da je najbolji igrač u prvih 45 minuta na terenu kada je obranio Hoxhin pokušaj s 4 metra. Odlično poluvrijeme naše momčadi u kojoj je nedostajao samo pogodak – objašnjavaju u klubu.

Dodaju da se već u 49. minuti Kocijan odlučio na udarac iz daljine i pogodio za vodstvo naše momčadi.

– Preuzeo je nakon toga domaćin inicijativu, no nije stvarao prilike. Dapače, u 74. Kocijan je bio blizi drugog pogotka, ali se rezultat nije promijenio. Isti je igrač pokušao i u 83. Ponovno je Zelenika savršeno reagirao. Nevjerojatno je branio golman Varaždina. U 90. minuti obranio je odličan udarac Behrama. Na kraju, zaslužena pobjeda naše momčadi – zaključuju.

U idućem kolu Slaven Belupo će na svom stadionu dočekati zagrebački Dinamo. Utakmica će se na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš igrati u subotu s početkom u 21 sati.

 

🎵🎶🤩🥳🕺🎊🎉
#volimteslavene #recizekasamoreci

Objavljuje NK Slaven Belupo u Nedjelja, 17. srpnja 2022.

 

zatvori