Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Istra potopila Slaven Belupo na pokislom travnjaku Apaša

Nogometaši Slaven Belupa upisali su težak poraz od Istre 1961 u utakmici devetog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Susret se igrao na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš, a završio je rezultatom 0:3.

U klubu govore da trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Soldu, Jambora, Suška, Marinu i Zirduma te Hoxhu koji je dobio crveni karton protiv Hajduka.

– Istra je bolje otvorila današnju utakmicu i povela već u 11. minuti. Strijelac je bio Petković. Mogla je naša momčad odgovoriti odmah na drugoj strani, no Branšteter nije dobro reagirao u odličnoj situaciji pred golom gostiju. Udarac Žuljevića u 19. minuti iskosa s lijeve strane obranio je vratar Majkić. Gosti su svoju prednost povećali u 29. minuti kada je Erceg pogodio za 0:2. Božić je u 38. minuti iz blizine poslao glavom loptu iznad gola – istaknuli su u klubu.

Veliku priliku koprivnička je momčad imala na početku drugog poluvremena. Kvržić je pronašao Talysa kojeg su milimetri dijelili da stigne loptu i pospremi ju u praznu mrežu. Krstanović je u 60. minuti glavom pucao pokraj gola. Dvije minute kasnije udarac Christopoulosa nakon kornera obranio je Majkić. U jeku napada Slavenaša Istra je zabila svoj treći pogodak. Boultam je u 67. minuti zabio za 0:3, zaključuju u koprivničkom prvoligašu.

U idućem kolu u Koprivnici gostuje Varaždin. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 19 sati.


11.9.2022. – 9. kolo SuperSport HNL
Kušek – Apaš, Koprivnica

NK Slaven Belupo – NK Istra 1961 0:3 (0:2)

NK SLAVEN BELUPO: Marković – Bosec, Božić, Tepšić (od 43. Christopoulos), Talys – Kvržić, Mudražija, Fanimo (od 70. Manaj)– Crnac (od 70. Kocijan), Branšteter (od 42. Krstanović), Žuljević (od 43. Martinaga). Trener: Zoran Zekić.

NK ISTRA 1961: Majkić – Kadušić, Bradarić, Perković, Rovis (od 83. Kopljar)- Petrusenko, Mlinar (od 68. Lisica), Caseres – Petković, Erceg (od 83. Bakrar), Boultam (od 76. Antovski). Trener: Gonzalo Garcia.

Suci: Goran Pečarić (Zagreb), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Tomislav Keglević (Našice), Ante Čuljak (Zagreb)

VAR: Mario Zebec (Cestica), Jerko Crnčić (Vrbovec)

Strijelci: 0:1 Petković 11′, 0:2 Erceg 29′, 0:3 Boultam 69′

Žuti karton: Tepšić 19′, Žuljević 28′ (Slaven Belupo); Caseres 46′, Rovis 74′ (Istra 1961)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Istra 1961)

zatvori