Petak, 3. svibnja 2024.

Građanima smetaju raskopane i nesanirane gradske ulice; Jakšić: Benefit Aglomeracije će biti puno veći od mjesec dana nervoze

Aglomeracija Koprivnica napreduje svojim tijekom, a raskopane koprivničke ulice bit će sanirane po završetku potrebnih testiranja koja provode stručne službe.

Rekao je to na sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić nakon što je Vesna Peršić Kovač iz redova HSS-a ukazala na moguću opasnost kretanja kroz raskopane ulice i šljunak.

– To je pomalo opasno s obzirom na to da je teško prolaziti po ulicama koje su u takvom stanju. Pritom mislim na Svilarsku ulicu, Zagrebačku cestu i Ulicu Podolice. Bicikliste i pješake zanima kada će te ulice biti do kraja sanirane? – pitala je Peršić Kovač.

>> FOTO: AGLOMERACIJA KOPRIVNICA Doznajemo u kojoj su fazi radovi diljem grada i prigradskih naselja

>> FOTO Završeno je 50 posto Aglomeracije Koprivnica, Jakšić: Više neće biti rasprave o poplavama u podvožnjaku kod Podravke

Jakšić je odgovorio kako Aglomeraciju čine veliki zahvati koje nije moguće brzo završiti, a potrebno je i malo strpljenja, ali i razumijevanja.

– Prvo je bilo “Kad će početi Aglomeracija?”. Sada fakti govore da je Aglomeracija prva u ovoj regiji. Drugo pitanje je bilo “Kad će moja ulica doći na red?”. Mi smo cijelo to vrijeme ponavljali da ugovor traje do studenog 2023. godine. Kad smo počeli s prvim ulicama i čim su se bageri maknuli dobili smo pitanje “Kad će sve biti sanirano?”. Također postoji rok i spada u kraj 2023. godine, no naravno da nećemo čekati taj rok kako bismo sve asfaltirali i popravili, no molimo za malo strpljenja jer postoji struka koja ima potrebu napraviti testiranja, ispiranja i čekati da se zemlja i šljunak slegnu, to nije nešto što se završi u roku od tjedan dana. Prvi građani kod kojih je ostalo nešto nesanirano sad ulaze u fazu da se podosta toga testiralo i provjerilo, a nakon čega će se moći ići u sanaciju. Benefit će biti puno veći od mjesec dana nervoze – zaključio je Jakšić.

zatvori