Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: AGLOMERACIJA KOPRIVNICA Doznajemo u kojoj su fazi radovi diljem grada i prigradskih naselja

Na području Koprivnice napreduju radovi u sklopu projekta Aglomeracija Koprivnica – dio radova već je dovršen, dok su u pojedinim dijelovima grada u tijeku pripreme za početak radova.

Potvrdili su nam to iz Koprivničkih voda i dodali da se dinamika izvođenja i lokacije mijenjaju ovisno o dogovoru s jedinicama lokalne samouprave, Hrvatskim cestama, Županijskom upravom za ceste Koprivničko-križevačke županije i ekipiranosti izvođača radova.

>> FOTO Predstavljen najveći infrastrukturni projekt u novijoj povijesti – Aglomeracija Koprivnica

Podsjetimo, riječ o projektu vrijednom 410 milijuna kuna pri čemu 283,8 milijuna kuna dolazi iz fondova Europske unije, 92,5 milijuna kuna financira Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske vode, a 33,7 milijuna kuna otpada na sufinanciranje Koprivničkih voda, lokalnu komponentu koju financira Grad Koprivnica i šest općina partnera u projektu. Aglomeracija uključuje izgradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje, dogradnju i rekonstrukciju sustava javne vodoopskrbe, a radovi bi trebali završiti do kraja 2023. godine. Osim u Koprivnici, radovi se provode u Peterancu, Đelekovcu, Koprivničkim Bregima, Rasinji, Drnju i Hlebinama.

Grad Koprivnica

Kada je riječ o radovima na području Koprivnice, rekonstrukcija sustava odvodnje trenutno se izvodi u Ulici Čarda i Svilarskoj ulici, dok je u pripremnoj fazi za izvođenje trasa odvodnje kojom će se putem Varaždinske ceste povezati u smjeru groblja prema retencijskom bazenu uz Kaufland, a početak radova predviđen je početkom 2023. godine. Spomenimo i da je dio Ulice Čarda od danas zatvoren za promet do 15. kolovoza.

Snimio Valentino Štefanek.

– Pripremna faza izmještanja vode i plina u Pavelinskoj ulici započinje u kolovozu. Izgradnja retencijskog bazena u cijeloj dužini Pavelinske ulice izvodit će se do kraja 2023. godine. Retencijski bazen u Herešinskoj ulici započeo je s pripremnim radovima i očekuje se završetak radova do lipnja 2023. godine – napominju u Koprivničkim vodama.

Ostale ulice u obuhvatu rekonstrukcije odvodnje izvoditi će se do kraja 2023. godine, a u pripremi su Varaždinska, Kolodvorska, Rudolfa Horvata, Grgura Karlovčana, Antuna Mihanovića, Dubovec, Augosta Šenoe, Ivana Meštrovića, Vinička ulica, Vladimira Nazora, Hrvatske državnosti, Frane Gažija, Gornji Banovac, Donji Banovac, Severovec, Preložna, Tome Blažeka, Tome Šestaka, Josipa Reša, Stjepana Kukeca, Hrvatskih branitelja, Podravska, Trg podravskih heroja, Trg kralja Tomislava, Stjepana Radića, Vinogradska ulica i V. Vinogradski odvojak.

U tijeku je i izgradnja, odnosno rekonstrukcija vodoopskrbnog sustava na području grada.

– Radovi na rekonstrukciji vodoopskrbnog sustava grada Koprivnice izvedeni su u smislu novih cjevovoda u Ulici Miroslava Krleže, Herešinskoj cesti, Cvjetnoj ulici, Starom i Novom Brežancu, Ulici Ivana Mažuranića, Ante Starčevića i Dravskoj ulici. Očekuje se do kraja 2022. godine prespajanje novoizgrađenih cjevovoda i kućnih priključaka. Nakon provedenih tlačnih proba i prespajanja provodit će se sanacija asfaltnih staza i kolnih prilaza – govore. Spomenimo pritom da se radovi na izgradnji, odnosno rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda trenutno provode u Ulici Mihovila Pavleka Miškine, Herešinskoj ulici i Križevačkoj cesti. U Ulici Krste Hegedušića završeni su radovi polaganja cjevovoda i izvedbe priključaka te je u tijeku sanacija prometnice i prilaza. Ulice koje su u obuhvatu rekonstrukcije vodovoda imaju ugovoreni rok primopredaje do 2023. godine.

Ulice koje su u fazi pripreme za početak radova su Andrije Hebranga, Trg kralja Tomislava, Trg slobode, Augusta Šenoe, Hrvatskih branitelja, Ljudevita Gaja, Antuna Mihanovića, Grgura Karlovčana, Ljudevita Posavskoga, Josipa Juraja Strossmayera, Vladimira Nazora, Antuna Nemčića, Trg mladosti, Franje Gažija, Frana Galovića, Trg bana Jelačića i Gibanična.

Dodajmo da je u sklopu izgradnja vodoopskrbne mreže na perifernom dijelu Koprivnice izvođač radove završio u smislu izgradnje svih dionica vodoopskrbne mreže u Kunovec Bregu, Močilama, Rečkom polju, Jagnjedovcu, Starigradu, Draganovcu i Bakovčicama.

– Po pojedinim dionicama rade se prespajanja na postojeći sustav vodoopskrbe. Trenutno se izvode radovi na izgradnji priključaka i sanaciji puteva. Očekuje se tehnički pregled i primopredaja svih dionica krajem rujna – nastavljaju u Koprivničkim vodama.

Kunovec Breg

Kada je riječ o sustavu odvodnje dijela naselja Kunovec Breg, izvođač je radove završio u smislu izgradnje kolektora i priključaka na sustavu odvodnje. Trenutno se provodi sanacija puteva, korekcija visina kontrolnih okana i otklanjanje nedostatka uočenih CCTV kamerom. Tehnički pregled i primopredaja radova očekuje se tijekom kolovoza.

Vinica, Močile, Herešin

Po pitanju Vinice, Močila i Herešina, u Koprivničkim vodama govore kako su radovi obuhvatili polaganje glavnih kolektora na ukupno 13 dionica.

– Kućni priključci izvedeni su u Sertićevoj ulici, Varaždinskoj cesti, Podolicama i Ulici Kozarnjak. U tijeku je sanacija područja zahvata nakon izvedbe priključaka u naselju Herešin i Herešinskoj ulici nakon čega izvođač počinje s izvođenjem priključaka preostalih dionica. Primopredaja dionica i prijava tehničkog pregleda očekuje se sredinom listopada – objašnjavaju.

Starigrad i Draganovec

Po pitanju Starigrada i Draganovca, polaganje glavnih kolektora na sustavu odvodnje u završnoj je fazi. Preostale dionice za polaganje cjevovoda obuhvaćaju Ulicu Teofila Hana i Koprivničku ulicu.

– Završeni su radovi izvedbe cjevovoda s priključcima u ulici Vinogradarski put, Bukovačka ulica, Nemčićev dol, Mlinarska ulica, Krešimirova i dio ulice Galovićev breg. Trenutno se izvodi preostali dio cjevovoda Galovićevog brega nakon čega će se pristupiti izvođenju priključaka preostalih dionica, počevši od Ulice Teofila Hana. Završetak radova i sanacija predviđeni su u listopadu, što je ujedno i planirani rok primopredaje i tehničkog pregleda – zaključuju.

zatvori