Petak, 3. svibnja 2024.

VIDEO Zekić uoči Rijeke: Mi smo profesionalci i polazimo od težišta da uživamo u ovom poslu

Nogometaši Slaven Belupa u 26. će kolu Hrvatski Telekom Prve lige gostovati na Rujevici kod Rijeke.

Utakmica je na rasporedu danas u 17:05, a za klupske stranice najavio ju je trener momčadi Zoran Zekić.

– Očekujem da budemo pravi suparnik i odigramo što bolju utakmicu. Naravno, razmišljamo o sebi i napravili smo dobru analizu, no na kraju sve ovisi o prezentaciji igrača. Igrat ćemo s velikom radošću pred, nadam se, velikim brojem ljudi – istaknuo je.

Spomenimo da su Farmaceuti u zadnjih 12 utakmica ostvarili sedam pobjeda, a od toga čak tri u proljetnom dijelu prvenstva. Zekiću najveći optimizam budi upravo način na koji momčad igra.

– To smo uspjeli potvrditi i bodovno, imali smo i prije jako dobrih utakmica, ali nije nas išlo. Dosta dobro izgledamo, no nažalost stalno imamo malih problemčića. Nema nam Zvonareka, nije ništa preozbiljno, naglasio sam već da je on još praktički dijete pa ga ne treba forsirati – otkrio je.

Valja naglasiti kako je Rijeka jedan od kandidata za naslov prvaka, a u prošlom je kolu na Poljudu svladala i Hajduk.

– Rijeka je nadigrala Hajduk u svim segmentima igre, igrači su bili jako agresivni. Imaju dosta kvalitete, odlično su vođeni i na to moramo pripaziti. Želja mi je da igramo nogomet kakav igramo u zadnje vrijeme i da uživamo u tome. Nogomet se uživa i kad patiš i igraš obranu, i kad istrčavaš u kontru i braniš se u prekidima. Moji dečki su na tom nivou da mogu uživati – naglasio je Zekić.

Dodatan motiv za pobjedu na Apašu su i prethodno dobro odigrane utakmice protiv Rijeke. Naime, današnja utakmica bit će treći međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni – u prethodna dva, jednom na Rujevici, a jednom na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš, slavila je Rijeka s 1:2 i 2:1.

>> FOTO Slaven Belupo u prvoj utakmici pod vodstvom Zekića poražen na Rujevici

>> FOTO Rijeka ugrabila tri boda od Slavena u gustoj magli Apaša, Hadžić promašio penal u završnici

– Uvijek treba tražiti motiv. Ako nemaš motiv za umiti se kad se ujutro probudiš već ti je problem. Mi smo profesionalci i na kraju krajeva polazimo od težišta da svi uživamo u ovom poslu, odnosno da nam je to poziv. Imamo i dosta mladih igrača koji se trebaju iskazati do ljeta – zaključio je Zekić.

zatvori