Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo u prvoj utakmici pod vodstvom Zekića poražen na Rujevici

Nogometaši Slaven Belupa u osmom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige poraženi u Rijeci.

Iako je koprivnička momčad povela pogotkom Hadžića, istoimeni domaćin slavio je rezultatom 2:1, poručili su iz kluba.

Današnja utakmica bila je debi za novog trenera Farmaceuta Zorana Zekića.

– Zekić je u svojoj prvoj utakmici na klupi koprivničkog prvoligaša na teren od prve minute poslao Čovića na golu. Božić, van Bruggen i Soldo zaigrali su u zadnjoj liniji, dok su bokove zauzeli Bogojević i Goda. Vezni trolist činili su Marina, Cajmacov i Brković, a napadački tandem Grgić i Hadžić. Baš kao i trener, debitirali su i Cajmacov i Grgić – naglasili su u klubu.

Slaven Belupo odlično je otvorio utakmicu.

– Već u 10. minuti Brković je bio u velikoj prilici, no njegov udarac iskosa s lijeve strane otišao je tik pokraj vratnice. Pokušao je i Božić glavom nedugo nakon toga. Rezultat je ostao isti. Odgovorila je Rijeka preko Čerina u 30. minuti. Veznjak domaćina pucao je pokraj gola s 15-ak metara. U 37. minuti nova velika prilika za Slaven Belupo. Grgić je pucao s desne strane, no baš kao i Brković na početku susreta, pokraj vratnice. Abassov udarac tri minute kasnije nije bio precizan te je ostalo 0:0. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena vidjeli smo i najopasniju priliku naše momčadi. Hadžić je odlično pucao iz okreta, a Prskalo izvrsnom reakcijom spasio svoja vrata – istaknuli su.

U nastavku je prva zaprijetila Rijeka, no Čović je otklonio opasnost.

– Slaven Belupo u vodstvo je stigao u 64. minuti. Hadžić je iskoristio situaciju jedan na jedan s Prskalom i zabio za 0:1. Pokušao je odgovoriti Drmić s druge strane, no njegov udarac glavom nije bio dovoljno precizan. Rijeka je izjednačila u 78. minuti kada je Drmić pogodio za 1:1. Isti je igrač sedam minuta kasnije pogodio za 2:1 – poručili su.

U idućem će kolu Farmaceuti u Koprivnici ugostiti Istru 1961. Utakmica će se igrati u subotu od 17 sati.


11. rujna 2021. – 8. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Rijeka, Rujevica

HNK RijekaNK Slaven Belupo 2:1 (0:0)

HNK RIJEKA: Prskalo – Galešić (od 46. Vukčević), Krešić, Galović (od 60. Velkovski)- Tomečak, Čerin (od 73. Obregon) , Pavičić, Selahi (od 60. Vučkić), Ampem – Drmić, Abass (od 70. Bušnja). Trener: Goran Tomić.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Božić (od 35. Paracki), van Bruggen, Soldo – Bogojević, Brković (od 67. Mlinarić), Marina, Cajmacov, Goda – Grgić, Hadžić (od 67. Zapata). Trener: Zoran Zekić.

Suci: Duje Strukan (Split), Alen Jakšić (Solin), Vice Vidović (Solin) i Jakov Titlić (Split).

VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Igor Krmar (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Hadžić 64′, 1:1 Drmić 78′, 2:1 Drmić 85′

Žuti karton: Galović 47′, Abass 55′ (Rijeka); Caimacov 38′, Bogojević 58′, Paracki 84′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Rijeka); (Slaven Belupo)

zatvori