Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Rijeka ugrabila tri boda od Slavena u gustoj magli Apaša, Hadžić promašio penal u završnici

Slaven Belupo danas je na stadionu Ivan Kušek Apaš ugostio Rijeku u sklopu 17. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Trener Zoran Zekić nije mogao računati na ozlijeđene Bogojevića i Grgića, dok je Goda imao tri žuta kartona. U odnosu na slavlje protiv Hrvatskog dragovoljca u prošlom kolu napravio je jednu izmjenu. Umjesto Laušića od prve je minute zaigrao Utin. Slavenov je strateg krenuo s tri igrača u obrani, Božićem, van Bruggenom i Soldom, na bokovima su bili Bosec i Utin, u veznoj liniji Marina, Caimacov, Zvonarek i Glavčić, a u vrhu napada Krstanović, navode iz kluba.

Utakmica je krenula minutom šutnje za Branka Jurišu, dugogodišnjeg djelatnika u NK Slaven Belupo, bivšeg igrača i velikog navijača.

Već nekoliko minuta nakon početnog zvižduka bilo je očito da će magla ometati vidljivost igračima na terenu. U teškim uvjetima ipak nije nedostajalo tempa i borbenosti. Prvu opasnu situaciju imali su Farmaceuti. Utin je ubacio u 15. minuti s lijeve strane, a Zvonarek zamalo zakasnio. Šest minuta kasnije snažan udarac Marine u korner je odbio Zlomislić. Zaprijetio je i Krstanović u 22. minuti, no rezultat se nije mijenjao. Bosec je u 35. minuti imao najbolju priliku do tada. Pucao je lijevom nogom iskosa s desne strane, ali poslao je loptu pokraj vratnice. Na odmor se otišlo praznih mreža.

U drugom poluvremenu i druga priča. Krstanović je ovoga puta tresao vlastitu mrežu pa je Rijeka povela u 51. minuti. Mogao se Slaven odmah vratiti u igru, ali je Zlomislić odlično obranio udarac Zvonareka. U 54. minuti ponovno je golman Rijeke bio na visini zadatka, ovog puta nakon pokušaja Glavčića. Deset minuta kasnije ponovno je pokušao Zvonarek, no Rijeka je ostala u vodstvu. U 70. minuti povećanje vodstva gostiju i 0:2 na semaforu pogotkom Josipa Drmića. Četiri minute kasnije Caimacov smanjuje na 1:2. Slaven je imao priliku i za izjednačenje potkraj susreta, no Hadžić je promašio jedanaesterac.

U idućem kolu 6. prosinca Farmaceuti gostuju na Aldo Drosini kod Istre 1961, a susret se igra u 18 sati. Prije toga, već u srijedu će gostovati u Osijeku u sklopu 1/4 finala Hrvatskog nogometnog kupa. Utakmica će se igrati s početkom u 16 sati.

zatvori