Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

IN MEMORIAM Godina bez Saračevića

Na današnji dan prije godinu dana napustio nas je Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete.

Iz kluba su poručili kako je hrvatski sport, a posebno rukomet ostao bez zlatnog velikana i osvajača olimpijskog zlata 1996. godine u Atlanti.

– Prestalo je kucati srce čovjeka koji je svojom velikom rukometnom karijerom zadužio hrvatski sport, a tragove je ostavljao i u brojnim velikim klubovima kao igrač, ali i kao trener. O svojoj veličini nikada nije govorio, ali drugi su itekako imali o čemu govoriti – naglasili su.

>> POTPUNI ŠOK Preminuo je Zlatko Saračević

Podsjetimo, Saračević je s Jugoslavijom u Seoulu 1988. godine osvojio broncu te u Švicarskoj zlato na Svjetskom prvenstvu 1986. godine. Kao hrvatski se reprezentativac okrunio svjetskim srebrom na Islandu 1995. te broncom iz Portugala 1994 godine. Igrao je za Borac iz Banja Luke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem te Zamet.

– Kao trener ostavio je veliki trag u klubovima Zamet, Nyiregyhazu, Čeliku, Zagrebu, Dubrovniku te u Rukometnom klubu Podravka kojeg je vodio gotovo tri sezone. Njegova posljednja velika pobjeda bila je ona protiv Lokomotive kojom je Rukometni klub Podravku u sezoni 2020./2021. odveo do 26. naslova prvaka, 21.veljače prošle godine. Nažalost, njegovo je srce na povratku s utakmice, zauvijek prestalo kucati – prisjetili su se u klubu.

>> FOTO Rukometašice Podravke slavile u derbiju protiv vječnog rivala Lokomotive

Osmijeh kojeg se s velikom sjetom prisjećaju, trenuci koje su proveli s njim, zajednička putovanja, domaće i europske pobjede, ali i porazi u kojima su zajedno tugovali ostat će zauvijek urezani u njihovim srcima.

– Sjećamo se kako je uvijek znao uputiti lijepu riječ, duhovitu dosjetku te kako je u svojoj veličini uvijek bio skroman. Nedostajete nam svakog dana. Mirno spavajte, dragi naš treneru – zaključili su.

zatvori