Petak, 26. travnja 2024.

POTPUNI ŠOK Preminuo je Zlatko Saračević

Preminuo je trener Podravka Vegete te poznati hrvatski rukometaš i trener Zlatko Saračević.

Nakon utakmice protiv Lokomotive u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Saračeviću je pozlilo zbog čega je hitno prebačen u Opću bolnicu Dr. Tomislav Bardek. Prema prvim informacijama, preminuo je od posljedica srčanog udara.

Saračevićev su život obilježili mnogobrojni sportski uspjesi od kojih vrijedi istaknuti olimpijsku zlatnu medalju s hrvatskom reprezentacijom iz Atlante 1996. godine, a kao član zlatne reprezentacije dobitnik je i državne nagrade za šport “Franjo Bučar”, pišu službene stranice kluba.

S hrvatskom je reprezentacijom bio i doprvak na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu. 1992. i 1993. bio je klupski europski doprvak s RK Zagrebom.

U svojoj 41. godini je završio profesionalnu rukometnu karijeru, a nakon toga se u potpunosti posvetio trenerskom poslu gdje je nastavio svoj rukometni put sve do danas.

Prije tri godine po prvi puta je postao trener ženske rukometne ekipe i to najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba Podravka Vegete. Za njega je to, kako je uvijek govorio, bio velik izazov koji je prihvatio i svakim je danom pokazivao da živi s ovim malim gradom i ljudima, poručili su iz kluba.

zatvori