Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Rukometašice Podravke slavile u derbiju protiv vječnog rivala Lokomotive

Rukometašice Podravka Vegete u najvećem domaćem derbiju ženskog rukometa svladale su igračice Lokomotive. Rezultat je na kraju utakmice bio 32:29.

Susret je odigran u sklopu 15. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović. Podravka Vegeta ovom je pobjedom napravila važan korak prema još jednoj prvenstvenoj kruni. U dosadašnjih 12 odigranih kola koprivničke rukometašice imaju stopostotni učinak s ukupno 12 pobjeda.

Rukometašice Podravke su krenulo brzo i efikasno, u 12. minuti dolaze u vodstvo 7:6. Uslijedila je borba gol za gol, a ekipu su u prvom dijelu utakmice pogocima predvodile iskusna pivotkinja i kapetanica Dragica Džono te Lea Franušić. Ipak, u strijelce se najviše puta upisala Tsakalou koja je mrežu tresla šest puta, od toga su četiri bila sedmerca, piše na službenim stranicama kluba.

U drugom su poluvremenu dobar tempo nametnule domaće igračice, no u 36. minuti dolazi do izjednačenja 19:19, a onda i vodstva Lokomotive od +2. Brzo su to izvukle Podravkašice te vraćaju neriješen rezultat, bilo je 24:24.

Novu prednost od dva pogotka donosi Karlovčan iz kontre deset minuta prije kraja. Bila je to uzbuna za trenera Lokomotive Nenada Šoštarića koji poziva minutu odmora. U 51. minuti Carlos zabija i Podravka se odlijepila na 28:25, a malo prije isteka 52. minute Tsakalou diže prednost na +4. Dumanska je s ključnim obranama dala vjetra u leđa svojoj ekipi koja do kraja drži prednost. Podravkašice su na kraju pobijedile s tri pogotka prednosti.

Naredne srijede koprivničke rukometašice najprije čeka odigravanje osmine finala hrvatskog kupa za žene s Osijekom, a nakon toga okreću se novim europskim obavezama i utakmicama hrvatskog prvenstva.


PODRAVKA VEGETA 32 (17)

LOKOMOTIVA 29 (16)

KOPRIVNICA – SD Gimnazije Frana Galovića. Bez gledatelja. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek).

PODRAVKA VEGETA: Ećimović, Dumanska (10+1); Zadravec, Turk 2, Beganović 1, Karlovčan 1, Popović, Jandrašić, Džono 3, Milosavljević 4, Mrđen, Mugoša 1, Franušić 4, Buljan, Tsakalou 10(5), Carlos 6.

TRENER: Zlatko Saračević.

LOKOMOTIVA: Ivančok (1+1), Bešen (3); Kaselj, Šimara 2, S. Posavec 2, Ćurić, Škalić, Vojnović, L. Kalaus 11(4), D. Kalaus 4, Japundža 2, Čivljak 3, Bilandžić 1, Sedloska, Gavrić 4(4), Prkačin.

TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(5), Lokomotiva 10(8).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 min. (Franušić, Tsakalou, Buljan, Beganović), Lokomotiva 6 min. (S. Posavec, Čivljak, L. Kalaus).

zatvori