Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: OBILAZAK RADOVA Jakšić: Ovu jesen imat ćemo učenike i učenice u potpuno novoj školi na Podolicama

Gradnja škole na Podolicama odvija se u skladu s usvojenim terminskim planom i škola će biti spremna primiti prve učenike već ove godine.

Poručili su to iz Gradske uprave nakon što je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić danas obišao radove.

– Radovi napreduju sukladno zadanim rokovima i obećanje koje smo dali, da ćemo ovu jesen imati učenike i učenice u potpuno novoj školi na Podolicama, zajedno ćemo za njih i ostvariti – kazao je Jakšić.

Viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnostima Grada Koprivnice Ivana Ledinski Cvetković podsjetila je da su radovi na izgradnji započeli 10. svibnja 2021. godine, kada je u temelje škole položena vremenska kapsula koju su izradili mališani Dječjeg vrtića Tratinčica.

>> FOTO/VIDEO Položena vremenska kapsula u temelje na Podolicama, Milanović: Uživajte u novoj školi, siguran sam da će biti lijepa

– Trenutno se izvode radovi na postavljanju keramike i pregradnih zidova, gletaju se unutarnji zidovi te izvode elektroinstalacije, strojarske instalacije grijanja i ventilacije. Također, uređuje se okoliš škole te izvode potporni zidovi i vanjske stepenice – objasnila je.

Spomenimo da je vrijednost investicije na Podolicama gotovo 51 milijun kuna s PDV-om, a škola je namijenjena za provedbu jednosmjenske nastave s kapacitetom 16 razrednih odjeljenja, od čega će osam biti za razrednu, a osam za predmetnu nastavu. Škola će moći primiti 448 učenika.

>> Oporba zbunjena oko dizanja kredita od 10 milijuna kuna, Jakšić: Neke stvari ponavljam kao papagaj kad je riječ o zaduživanju

Dodajmo i da je na nedavnoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća odlučeno da se podigne kredit od 10 milijuna kuna za opremanje škole.

zatvori