Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: ODZVONILO PROBLEMIMA Petras: U Krležinoj mijenjamo staru i dotrajalu vodoopskrbnu mrežu

Stanovnici koprivničke Ulice Miroslava Krleže posljednjih su godina muku mučili s puknućima vodovodnih cijevi, no tome bi se uskoro trebalo stati na kraj.

Naime, s posljednjim mjesecom prošle godine mehanizacija i radnici stigli su u spomenutu ulicu, naveliko se kopa i radi.

Kako nam je rekao direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras, predviđena je rekonstrukcija vodovodne mreže u vrijednosti 4,1 milijun kuna koja se provodi kroz dva projekta – projekt “Izgradnja (rekonstrukcija) vodoopskrbnog sustava grada Koprivnica” i projekt “Rekonstrukcije vodovoda u Herešinskoj cesti, Ulici Miroslava Krleže i Ulici dr. Željka Selingera”, a izgradnja je predviđena u zelenom pojasu istočno i zapadno u odnosu na postojeću prometnicu.

Snimila Tea Jurković.

– Izgradnjom nove vodoopskrbne mreže stavit će se van funkcije stara i dotrajala vodoopskrbna mreža izvedena od PVC materijala koja je u posljednjih nekoliko godina učestalo imala puknuća i magistralnog i sekundarnog cjevovoda. Novom mrežom smanjit će se troškovi održavanja sustava, a povećat će se sigurnost vodoopskrbe u predmetnom području grada Koprivnice. Vijek trajanja novih vodoopskrbnih cjevovoda bit će 50-ak godina – objašnjava Petras.

Napominje kako je kroz projekt “Rekonstrukcije vodovoda u Herešinskoj cesti, Ulici Miroslava Krleže i Ulici dr. Željka Selingera” predviđena izgradnja vodoopskrbne mreže s prespajanjem postojećih priključaka na novu mrežu u duljini od 600 metara (dionica C 2-2).

Ustupio Zdravko Petras.

Petras nastavlja kako je kroz projekt “Izgradnja (rekonstrukcija) vodoopskrbnog sustava grada Koprivnice” planirana izgradnja vodoopskrbne mreže s prespajanjem postojećih priključaka na novu mrežu u duljini od 750 metara (dio 1, dio 2, dio 3, dio 4, dio 5).

Ustupio Zdravko Petras.

– Budući da su u narednom razdoblju u vrijeme odvijanja radova na iskopima rova i ugradnji novih cijevi moguća oštećenja postojeće vodovodne mreže i povremeni privremeni prekidi u isporuci pitke vode stanovnicima u navedenim ulicama, molimo građane za strpljivost i razumijevanje – istaknuo je.

Podsjetio je da su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Miroslava Krleže zapravo dio projekta sufinanciranog od strane Europske unije “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica” potpisanog 17. ožujka prošle godine s izvođačem radova tvrtkom Radnik.

>> FOTO Za mjesec do dva počinju radovi na najvećem vodnokomunalnom projektu u povijesti Koprivnice

– Vrijednost cijelog tog ugovora je 212,1 milijun kuna, a ugovorom je predviđena rekonstrukcija 13 kilometara sustava odvodnje i izgradnja 11 kilometara nove mreže odvodnje na području Koprivnice, Draganovca, Starigrada, Kunovec Brega, Herešina, Jagnjedovca, Močila i Bakovčica. Izgradit će se i četiri retencijske građevine i jedna rasteretna crpna stanica te radovi na zamjeni i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda u duljini od 19,5 kilometara na području grada Koprivnice. Također je obuhvaćena dogradnja postojećeg vodoopskrbnog sustava u duljini od 12,5 kilometara – istaknuo je Petras.

>> FOTO: NAPREDUJE AGLOMERACIJA Jakšić: Prigradska naselja dobivaju kompletnu komunalnu infrastrukturu

Dodao je kako su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Miroslava Krleže započeli početkom prosinca prošle godine, a planirani završetak radova na svim trasama planiran je za lipanj ove godine.

zatvori