Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO: NAPREDUJE AGLOMERACIJA Jakšić: Prigradska naselja dobivaju kompletnu komunalnu infrastrukturu

Aglomeracija Koprivnica, projekt vrijedan 410 milijuna kuna koji uključuje izgradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje, dogradnju i rekonstrukciju sustava javne vodoopskrbe u Koprivnici, Peterancu, Đelekovcu, Koprivničkim Bregima, Rasinji, Drnju i Hlebinama, napreduje prema planu.

Potvrdio nam je to koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuvši aktualne pothvate.

– Trenutno se rade retencije na Čardi, radi se i u Draganovcu, a nakon toga se prebacujemo u Starigrad, radi se i u Kunovec Bregu. Aglomeracija dobiva svoj tempo i postoji zadovoljstvo – riječ je o nikad većem ulaganju u jednom intervalu na području Koprivnice koje će puno značiti prigradskim naseljima jer će dobiti kompletnu komunalnu infrastrukturu, kao i širem središtu gdje mijenjamo sve ono što je dotrajalo – kazao je Jakšić.

>> FOTO Predstavljen najveći infrastrukturni projekt u novijoj povijesti – Aglomeracija Koprivnica

Nastavio je kako je riječ o zelenom i naprednom projektu kojim se pokušavaju riješiti problemi s odvodnjom, ali i postaviti temelji za budućnost.

– Čuvamo ekološku komponentu i minimalne gubitke u mreži koju imamo. Kroz retenciju rješavamo potencijalne crne točke koje smo imali kod većih količina padalina. Radi se o ulaganju koje nije značajno samo za ovu ili sljedeću godinu, već za narednih 20 ili 30 – zaključio je.

Spomenimo da projekt s 283,8 milijuna kuna sufinancira Europska unija, 92,5 milijuna kuna financiraju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske vode, a 33,7 milijuna kuna otpada na sufinanciranje Koprivničkih voda.

zatvori