Petak, 26. travnja 2024.

Zekić uoči novog prvenstvenog okršaja: Uživamo u igri, a to znači da će doći trenutak kada ćemo zaslužiti i rezultat

Nogometaši Slaven Belupa danas će u 18 sati u sklopu 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Puli odmjeriti snage s Istrom 1961.

Kako poručuju iz kluba, momčad u susret ulazi nakon jako dobre igre protiv Rijeke i Osijeka, no nažalost nakon dva poraza.

– Naravno da bi nam bilo draže da su igre popratili i rezultati, ali veseli nas situacija na terenu u smislu bliže budućnost jer smo napravili dosta pomaka. Uživamo u igri, a to znači da će doći trenutak kada ćemo zaslužiti i rezultat. Tako je to u sportu, nekad je nogomet zaista najnepoštenija igra, ali kažem, vjerujem da će nam se ovakav odnos i igra vratiti i da ćemo ući u pozitivnu seriju – istaknuo je trener Farmaceuta Zoran Zekić.

>> FOTO Rijeka ugrabila tri boda od Slavena u gustoj magli Apaša, Hadžić promašio penal u završnici

Priliku za ulazak u pozitivnu seriju koprivnički prvoligaši tako imaju već danas u Puli.

– Bit će to utakmica velikog pritiska. Neće odlučiti o nečemu konkretnom jer ima zaista još puno kola, ali naravno da bi bilo lijepo izvući pozitivni rezultat uz dobru igru. Istra je ispred nas na ljestvici i ima puno dobrih stvari u svojoj igri. Momčad je opasna, okomita i ima par dobrih pojedinaca. Drugačija je to Istra nego prijašnjih godina, pokušava igrati tako da vjerujem da ćemo, bez obzira na važnost susreta, gledati otvorenu utakmicu – naglasio je.

>> FOTO Nakon produžetaka i penala Slavenaši ipak izgubili od Osijeka u četvrtfinalu Kupa

Spomenimo da Zekić neće moći računati na Grgića koji je još uvijek u procesu rehabilitacije i Kvržića koji je u Osijeku zaradio crveni karton.

– Stanje nije idealno, ali ja o tome ne razmišljam jer se svaki tjedan dogodi nešto na što ne možemo utjecati. Sada je već kraj prvenstva, teški su tereni i igrači su malo potrošeni u svakom smislu. Momčad koja je otišla u Pulu je najbolje što imamo i ja vjerujem u nju maksimalno – kazao je.

U klubu su naglasili kako su Farmaceuti protiv Osijeka zaigrali s trojicom u zadnjoj liniji.

– Sustavi i sastavi su u jednu ruku manje bitni jer sve ovisi o tome kako će igrači biti raspoloženi i kako će prepoznati zadatke koje imaju ispred sebe. Kada budemo malo stabilniji, u svakom smislu, onda neće biti toliko promjena ni sustava, ni igrača. Trenutno se prilagođavamo sebi i protivnicima kako bismo bili što kompaktniji i što opasniji prema naprijed – zaključio je Zekić.

zatvori