Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Nakon produžetaka i penala Slavenaši ipak izgubili od Osijeka u četvrtfinalu Kupa

Nakon napete završnice nogometaši Slaven Belupa ispali su iz Hrvatskog nogometnog kupa. Osijek je slavio s ukupnih 5:4 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Kako su poručili iz koprivničkog kluba, trener Zoran Zekić napravio je dosta promjena u odnosu na utakmicu s Rijekom u prvenstvu. Od prve minute na golu je krenuo Sušak, a obrambeni trojac činili su Zirdum, Paracki i Goda. Na bokovima su zaigrali Bosec i Utin, u veznoj liniji Mlinarić, van Bruggen, Laušić i Brković, a u vrhu napada Zapata. Kolumbijski ofenzivan zamijenio je Zvonareka koji je osjetio zatezanje mišića na zagrijavanju.

– Osijek je bio bolja momčad u prvom poluvremenu. Sušak je vrhunskim reakcijama branio opasne udarce Kleinheislera, Škorića i Fiolića, dok je pokušaj Žapera glavom nakon jednog kornera otišao pokraj vratnice. Za našu momčad prijetili su Brković udarcem iz daljine – iznad grede i Zapata iskosa s desne strane – pokraj gola – izvijestili su iz kluba.

Veliki podbačaj Farmaceuta dogodio se u 71. minuti kada je Krstanović propustio realizirati kazneni udarac koji je izborio Goda. Četiri minute kasnije Malenica je s dvije vrhunske reakcije obranio odlične pokušaje Krstanovića i Zapate, dok je u 85. minuti Sušak obranio kazneni udarac Bočkaju. Tri minute kasnije ponovno je Malenica obranio opasan pokušaj Krstanovića te je nakon 90 minuta rezultat bio 0:0.

U trećoj minuti produžetaka Žaper je dobio direktni crveni karton, a u 107. Kvržić je dobio drugi žuti pa su obje momčadi ostale s igračem manje. S obzirom na to da do kraja produžetaka nije bilo golova, igralo se na jedanaesterce u kojima su Osječani bili bolji s 5:4.


1. prosinca 2021. – 1/4 finala Hrvatskog nogometnog kupa
Osijek, Gradski vrt

NK Osijek – NK Slaven Belupo 0:0 (0:0) – 5:4 nakon jedanaesteraca

NK OSIJEK: Malenica – Bartolec, Škorić, Lončar, Bočkaj – Žaper, Nejašmić (od 71. Jugović), Kleinheisler (od 71. Daku)- Fiolić, Mierez (od 78. Topcagić), Hiroš (od 46. Bohar (od 102. Brlek)). Trener: Nenad Bjelica.

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Zirdum, Paracki, Goda – Bosec, van Bruggen (od 35. Marina), Mlinarić (od 35. Caimacov), Utin (od 35. Caimacov) – Laušić (od 60. Krstanović), Brković (od 60. Kvržić) – Zapata (od 105. Glavčić). Trener: Zoran Zekić.

Suci: Fran Jović (Zagreb), Luka Pušić (Zagreb), Luka Pajić (Rijeka) i Marin Vidulin (Kanfanar).

VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Robi Kezele (Rijeka)

Žuti karton: Topčagić 113′ (Osijek); Božić 39′, Goda 45′, Marina 84′, Caimacov 93′, Kvržić 105′, 108′ Zirdum 107′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: Žaper 94′ (Osijek); Kvržić 108′ (Slaven Belupo)

zatvori