Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

BRZA CESTA Ministar Horvat: Građevinska dozvola bit će izdana do petka, a rok za mehanizaciju na terenu je 15. rujna

Na današnjem potpisivanju ugovora za projekte i programe udruga iz djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2021. godini u Županijskoj upravi neočekivano se pojavio Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ministar je istaknuo da je povod za posjet dobra suradnja nastavno na netom potpisan ugovor o dodjeli potrebnog prostora za učenički dom u Koprivnici.

– Tu smo relativno brzo i promptno reagirali, a u segmentu državne imovine imamo još potencijalnih projekata za koje i Županija i općine i gradovi na ovom prostoru žele državnu imovinu, a i nama je u interesu da se to što prije dogodi i da se ti projekti oplemene – kazao je Horvat.

Dotaknuo se i brze ceste do Koprivnice.

– Prometna infrastruktura je žila kucavica svakog razvoja. Brza cesta je jedan od prioriteta i mislim da je bitka za spoj Koprivnice sa Zagrebom brzom cestom povijesni moment koji ide kraju. Kompletiran je zahtjev za građevinsku dozvolu, izdat ćemo ju do petka. Ako je rok 15. rujna kada bi se mehanizacija trebala pojaviti na terenu i početi spajati Koprivnicu sa Zagrebom, bit ću sretan i zadovoljan jer je moj resor obavio svoj dio posla i sad čekamo da građevinska operativa napravi ovaj zadnji korak, odnosno izgradi taj objekt – zaključio je ministar.

>> BRZA CESTA PRED VRATIMA Koren: Za dva, tri tjedna pale se strojevi na trasi ove prometnice

>> Koren: Strojevima na brzoj cesti na put stala žalba tvrtke koja se prijavila za nadzor

zatvori