Srijeda, 15. svibnja 2024.

Koren: Strojevima na brzoj cesti na put stala žalba tvrtke koja se prijavila za nadzor

Na putu do brze ceste na relaciji Križevci-Kloštar Vojakovački ispriječila se žalba tvrtke koja se prijavila na javni natječaj za nadzor, ali nije dobila posao.

Rekao je to danas koprivničko-križevački župan Darko Koren i dodao da u postupku javne nabave uvijek postoje nekakvi sporni trenuci.

– U ovom našem slučaju to je žalba koju je uputio ponuđač nadzora. To je zapravo jedina prepreka koja nam je na putu do toga da strojevi dođu na samu trasu i počnu radove na brzoj cesti do Kloštra Vojakovačkog – istaknuo je Koren.

Napomenuo je da je izvođač radova odabran, to je tvrtka Kamgrad, ali bez građevinske dozvole i odabira nadzora ne mogu ući u posjed.

– Ne mogu odgovoriti u kojem roku oni to moraju odgovoriti, nekad mogu na žalbu odgovoriti u tjedan dana, a nekad to traje i po dva mjeseca. Nastojim u tom smislu uputiti nekakvu apel da se žalba riješi, odnosno da se makne prepreka oko uvođenja izvođača u posao. To može biti svaki dan, ali ne možemo na to utjecati, jer Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave je institut na koji nitko nema utjecaj, provode svoje procedure sukladno svojim pravilima – zaključio je Koren.

>> BRZA CESTA PRED VRATIMA Koren: Za dva, tri tjedna pale se strojevi na trasi ove prometnice

Podsjetimo, Koren je prije tjedan dana najavio da su pred samim dobivanjem građevinske dozvole te da bi radovi trebali početi uskoro.

zatvori