Nedjelja, 19. svibnja 2024.

JOŠ MALO I RADOVI Idući tjedan potpisivanje ugovora za gradnju Centara kompetentnosti u KoprivnicI

Bliži se početak radova na zgradi Obrtničke škole Koprivnica, za idući tjedan, točnije 3. svibnja, najavljeno je potpisivanje ugovora za gradnju Centra kompetentnosti.

Rekao je to Dravi.info koprivničko-križevački župan Darko Koren i dodao kako je riječ o izrazito važnom alatu u srednjoškolskom obrazovanju.

– Centar kompetentnosti je iz područja elektrotehnike, time se stvara bolje i suvremenije srednje strukovno obrazovanje. Učenici će dobiti suvremeno opremljene prostore i nove programe prilagođene potrebama tržišta rada – rekao je i dodao kako će time učenici nakon završetka obrazovanja moći doprinijeti razvoju županijskog gospodarstva.

>> CENTAR KOMPETENTNOSTI Obrtnička škola Koprivnica novi bi izgled trebala dobiti iduće godine

Podsjetimo, građevinski radovi za Obrtničku školu Koprivnica planirani su u vrijednosti 19,97 milijuna kuna pri čemu sredstva dobivena iz europskih fondova iznose 16,5 milijuna kuna, a Županija je dodatno osigurala i 3,47 milijuna kuna vlastitih sredstava.

>> FOTO: POTPISIVANJE UGOVORA Centrom kompetentnosti realizirat će se novi programi, zanimanja i kurikulumi

Dodajmo i da je u sklopu projekta “Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu” predviđena realizacija novih programa, standarda zanimanja i kurikuluma za obrtnička zanimanja, a vrijednost ovog dijela je 2,2 milijuna kuna.

zatvori