Utorak, 16. travnja 2024.

CENTAR KOMPETENTNOSTI Obrtnička škola Koprivnica novi bi izgled trebala dobiti iduće godine

Radovi adaptacije i izgradnje Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac trebali bi početi i završiti iduće godine.

Rečeno je to na sastanku projektnog tima Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, predstavnika Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije PORA i partnera na projektu o temi pokretanja postupka javne nabave za izgradnju županijskog Centra kompetentnosti.

Na sastanku je naglašeno da je u planu smanjiti rokove adaptacije i izgradnje i to na šest mjeseci za Strukovnu školu Đurđevac, odnosno osam mjeseci za Obrtničku školu Koprivnica.

Što se izvođenja nastave u tom periodu tiče, ona neće biti prekidana već će se definirati model i zamjenski prostori u kojima će se odvijati, zaključeno je na sastanku.

Kako doznajemo iz Službe ureda župana, uz pripremu projektno tehničke dokumentacije i nabavu potrebne specijalizirane opreme, provodi se i postupak javne nabave za infrastrukturne radove na spomenutim objektima.

Podsjetimo, građevinski radovi za Obrtničku školu Koprivnica planirani su u vrijednosti 19,97 milijuna kuna pri čemu sredstva dobivena iz europskih fondova iznose 16,5 milijuna kuna, a Županija je dodatno osigurala i 3,47 milijuna kuna vlastitih sredstava. Što se tiče Strukovne škole u Đurđevcu, radovi su planirani na iznos od osam milijuna kuna u kojem je udio europskih sredstava 6,13 milijuna kuna, a Županija je dodatno osigurala 1,92 milijuna kuna.

Izvor: kckzz.hr
zatvori