Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Zajedničkim snagama Županije i Grada konačište postaje učenički dom

“Željezničko konačište” zajedničkim snagama Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice uskoro bi se trebalo prenamijeniti u učenički dom.

Rekao je ta koprivničko-križevački župan Darko Koren na današnjoj koordinaciji klubova članova uoči sjednice Županijske skupštine. Obrazlažući točku dnevnog reda izmjena i dopuna proračuna za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu, istaknuo je da se rebalansom moraju raspodijeliti sredstva dobivena nakon završetka sudskog procesa s Republikom Hrvatskom vezanog uz naplatu potraživanja po osnovi javno-privatnog partnerstva za koprivničku Gimnaziju Fran Galović.

>> Grad i Županija izvansudskom nagodbom namirit će milijunsko dugovanje države za gradnju koprivničke gimnazije

Koren je tom prilikom podsjetio da je jedna od dobiti nagodbe i uklanjanje prepreke za dobivanje zgrade “Željezničkog konačišta” od države kako bi se moglo početi s projektom izgradnje učeničkog doma u Koprivnici.

>> Konačno se privodi kraju spor s državom: Gradu i Županiji vraća se 14 milijuna kuna za izgradnju gimnazije

– Preduvjet je da nemamo nikakvih sudskih sporova s državom, a to smo spomenutom nagodbom riješili. Riječ je o nekretnini vrijednoj pet milijuna kuna koju bi u suradnji s Gradom uredili i tako učenicima omogućili prostor koji im je prijeko potreban – kazao je Koren.

Napomenuo je da su napravili analize potreba smještaja i idejno rješenje projekta.

– Objekt je statički vrlo dobar i postoji mogućnost nadogradnje čime bi se stvorili uvjeti za smještaj do 80 učenika. Vrlo intenzivno radimo na projektu i vjerujem da ćemo u suradnji s Gradom i konkretizirati naše dosadašnje razgovore – zaključio je župan.

Spomenimo da je na dnevnom redu nadolazeće sjednice i točka o pokretanju postupka darovanja zgrade Koprivničko-križevačkoj županiji koja je trenutno u vlasništvu Republike Hrvatske za potrebe izgradnje učeničkog doma.

zatvori