Petak, 10. svibnja 2024.

Cijela organizacija HSS-a Koprivnički Bregi napustila stranku: ‘Ovo više nema veze s načelima Stjepana Radića’

'HSS je zapravo stranka Kreše Beljaka koja s pravim HSS-om dijeli samo ime', kazao je Hudić

Svi članovi Općinske organizacije Hrvatske seljačke stranke Koprivnički Bregi napustili su stranku. Ispisnice će danas biti upućene tajništvu Županijske organizacije, a zatim poslane u stranačku središnjicu u Zagreb.

Kako je na izvanrednoj konferenciji za medije pojasnio načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, na jučer održanom sastanku svih članova Općinske organizacije donesena je jednoglasna odluka o istupanju iz HSS-a.

– Razlog je to što smatramo da HSS više nije stranka kakva je bila i da se ta stranka, pod predsjedanjem Kreše Beljaka, zapravo samo zove HSS. To više nije HSS kakav je bio i ne ide u smjeru u kojem bi trebao. Ne slažemo se s puno poteza aktualnog predsjednika, o čemu smo već izražavali mišljenje, a rezultat toga je bio da sam ja dobio opomenu i prijetnju suspenzijom.

Funkcioniranje stranke svelo se na odluke predsjednika i njemu bliskih ljudi, dodao je Hudić. Uoči parlamentarnih izbora nisu se sastali ni Glavni ni Županijski odbor stranke, odlučuje se o listama i koalicijama, neki novopečeni članovi – protiv kojih, istaknuo je Hudić više puta, nemaju ništa osobno – postaju središnje figure, lokalne organizacije ništa se ne pita i ni u čemu ne sudjeluju, a rezultati su sve slabiji, i tako dalje. U stranci više nema demokracije, odluke vodstva lokalne organizacije doznaju iz medija.

Snimio Marko Posavec.

– Mišljenje članova i općinskih organizacija diljem Hrvatske više uopće nije bitno. Snaga HSS-a uvijek su bile lokalne organizacije, HSS je imao velik broj općinskih načelnika i gradonačelnika, ali taj broj se smanjuje – upozorio je Hudić i dodao da će se urušavanje stranke nastaviti jer imaju informacije da će još organizacija slijediti njihov primjer. HSS je u ožujku napustio gradonačelnik Čazme Dinko Pirak s cijelom gradskom organizacijom, a prije nekoliko dana iz HSS-a je istupila i jedna od najjačih slavonskih organizacija, ona u Čepinu.

– Vodili smo se isključivo time da više ne želimo sudjelovati u radu stranke na ovakav način i pod ovim vodstvom. Ono što želimo je nastaviti raditi lokalno za općinu Koprivnički Bregi, ja sam načelnik, s nama su vijećnici, predsjednici udruga…

Mario Hudić nastavit će voditi Općinu kao nezavisni načelnik, a na sljedeće lokalne izbore bivši članovi HSS-a izaći će kao nezavisna lista. Ističu da ovo nije prelazak u drugu stranku i da o tome nisu ni razgovarali.

– Ne želimo više biti članovi Beljakove stranke – zaključio je Hudić.

zatvori