Subota, 20. travnja 2024.

Općinska organizacija HSS-a Koprivnički Bregi ogradila se od spornih izjava predsjednika stranke Kreše Beljaka

Odbor općinske organizacije HSS-a Koprivnički Bregi ogradio se od nedavnih izjava predsjednika Hrvatske Seljačke stranke Kreše Beljaka.

– Izjava predsjednika Beljaka o likvidacijama UDBA-e koje su se događale u doba jugoslavenskog totalitarnog režima, nakon onih o Marku Perkoviću Thompsonu i akciji Oluja, još je samo jedna u nizu štetnih i opasnih navoda s kojima se članice i članovi općinske organizacije HSS-a Koprivnički Bregi ne slažu, poručuje načelnik Općine Koprivnički Bregi, ujedno i predsjednik općinskog HSS-a Mario Hudić.

U priopćenju pojašnjavaju da ovakve izjave predsjednika Beljaka ne predstavljanju mišljenje većine članova Hrvatske seljačke stranke te da predsjednik stranke za njih treba snositi odgovornost.

– HSS se treba vratiti temeljima  i vrijednostima koje je iznosio utemeljitelj stranke Stjepan Radić, a to nisu osobni interesi i podilaženje drugim strankama i politikama već borba za dostojan život svakog radnika, seljaka i čovjeka u samostalnoj državi Hrvatskoj. Podsjećamo da je Stjepan Radić zbog te borbe izgubio život u atentatu kojeg je u Beogradu izveo srpski ekstremist Puniša Račić, a čiji su nasljednici bili upravo likvidatori UDBE, istaknuli su u priopćenju.

Općinska organizacija HSS-a Koprivnički Bregi neće ni u budućnosti podržavati ovakve izjave aktualnog predsjednika stranke jer je – povijesno dokazano da je HSS hrvatska državotvorna stranka koja se uvijek borila za interese i dostojanstven život hrvatskih ljudi, a što je uvijek bilo i mora biti iznad osobnih interesa svih pojedinaca i političara u našoj domovini, zaključio je u priopćenju predsjednik općinske organizacije HSS-a Koprivnički Bregi, zamjenik predsjednika županijske organizacije i načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić.

zatvori