Nedjelja, 14. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

Mario Hudić podnio ostavku na mjesto dopredsjednika podravsko-prigorskog HSS-a

Predsjednik općinske organizacije HSS-a Koprivnički Bregi Mario Hudić podnio je ostavku na mjesto zamjenika predsjednika županijske organizacije te stranke.

Hudić je to obrazložio opomenom koju je dobio od predsjednika podravsko-prigorskog HSS-a Marija Švegovića nakon što su se Hudić i bregovski HSS javno ogradili od izjava predsjednika stranke Kreše Beljaka o UDBA-inim likvidacijama. Smatra da problem nije u njemu ni u bregovskom HSS-u, već u vrhu stranke.

“Svoj stav oko opomene poslao sam pisanim putem članovima predsjedništva i županijskog odbora, očekujući da će se sazvati predsjedništvo i odbor županijske organizacije i donijeti zaključak da nisam trebao dobiti opomenu samo iz razloga što sam sa svojom općinskom organizacijom javno iznio mišljenje o izjavama predsjednika stranke, odnosno ogradio se od njih jer su donijele veliku štetu stranci, a posebno nama lokalnim dužnosnicima HSS-a”, poručio je Hudić.

Sjednice su održane jučer, a na njima se dogodilo, nastavlja Hudić, upravo suprotno:

“Neki lokalni dužnosnici i članovi Glavnog odbora HSS-a iz naše županije iznijeli su stav da sam trebao dobiti opomenu, iz razloga koji su meni potpuno neprihvatljivi i neopravdani. Među njima je iznijeta i tvrdnja da se javnim priopćenjem općinske organizacije HSS-a Bregi nanijela šteta ugledu stranke i županijskoj organizaciji. I dalje smatram da su štetu nanijele samo neprimjerene izjave predsjednika stranke, koje negativno i značajno utječu na ugled HSS-a u lokalnim sredinama kao što je općina Koprivnički Bregi, a i šire s obzirom na zadnje nacionalne rejtinge HSS-a, koji su zapravo posljedica rejtinga i imidža predsjednika stranke.”

Iz tog razloga Hudić više ne vidi mogućnost da obnaša dužnost zamjenika predsjednika županijske organizacije.

“Županijska organizacija po mojem mišljenju ne ide u dobrom smjeru s ovakvim stavovima i izbjegavanjem donošenja jasnih i važnih zaključaka, ne samo po ovom pitanju već i o temama važnim za budućnost HSS-a u našoj županiji. I dalje ću braniti svoje stavove i stavove svoje općinske organizacije jer smatram da u demokraciji svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, odnosno da je doba verbalnog delikta prošlost”, poručio je Hudić te zaključio:

“Meni osobno na prvom mjestu je moja općinska organizacija HSS-a, ali i napredak općine Koprivnički Bregi, u što godinama sa svojim suradnicima ulažem puno energije i vremena kao načelnik Općine. Slijedom svega gore navedenog, zahvaljujem se svim svojim stranačkim kolegicama i kolegama u županijskoj organizaciji na dosadašnjoj suradnji, a vrijeme pred nama i naši birači pokazat će u svakoj lokalnoj sredini koga smatraju poštenim i dosljednim u borbi za svoje stavove i iskrenom radu za napredak svoje sredine.”

(Općinska organizacija HSS-a Koprivnički Bregi)