Petak, 26. travnja 2024.

Mario Hudić podnio ostavku na mjesto dopredsjednika podravsko-prigorskog HSS-a

Predsjednik općinske organizacije HSS-a Koprivnički Bregi Mario Hudić podnio je ostavku na mjesto zamjenika predsjednika županijske organizacije te stranke.

Hudić je to obrazložio opomenom koju je dobio od predsjednika podravsko-prigorskog HSS-a Marija Švegovića nakon što su se Hudić i bregovski HSS javno ogradili od izjava predsjednika stranke Kreše Beljaka o UDBA-inim likvidacijama. Smatra da problem nije u njemu ni u bregovskom HSS-u, već u vrhu stranke.

“Svoj stav oko opomene poslao sam pisanim putem članovima predsjedništva i županijskog odbora, očekujući da će se sazvati predsjedništvo i odbor županijske organizacije i donijeti zaključak da nisam trebao dobiti opomenu samo iz razloga što sam sa svojom općinskom organizacijom javno iznio mišljenje o izjavama predsjednika stranke, odnosno ogradio se od njih jer su donijele veliku štetu stranci, a posebno nama lokalnim dužnosnicima HSS-a”, poručio je Hudić.

Sjednice su održane jučer, a na njima se dogodilo, nastavlja Hudić, upravo suprotno:

“Neki lokalni dužnosnici i članovi Glavnog odbora HSS-a iz naše županije iznijeli su stav da sam trebao dobiti opomenu, iz razloga koji su meni potpuno neprihvatljivi i neopravdani. Među njima je iznijeta i tvrdnja da se javnim priopćenjem općinske organizacije HSS-a Bregi nanijela šteta ugledu stranke i županijskoj organizaciji. I dalje smatram da su štetu nanijele samo neprimjerene izjave predsjednika stranke, koje negativno i značajno utječu na ugled HSS-a u lokalnim sredinama kao što je općina Koprivnički Bregi, a i šire s obzirom na zadnje nacionalne rejtinge HSS-a, koji su zapravo posljedica rejtinga i imidža predsjednika stranke.”

Iz tog razloga Hudić više ne vidi mogućnost da obnaša dužnost zamjenika predsjednika županijske organizacije.

“Županijska organizacija po mojem mišljenju ne ide u dobrom smjeru s ovakvim stavovima i izbjegavanjem donošenja jasnih i važnih zaključaka, ne samo po ovom pitanju već i o temama važnim za budućnost HSS-a u našoj županiji. I dalje ću braniti svoje stavove i stavove svoje općinske organizacije jer smatram da u demokraciji svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, odnosno da je doba verbalnog delikta prošlost”, poručio je Hudić te zaključio:

“Meni osobno na prvom mjestu je moja općinska organizacija HSS-a, ali i napredak općine Koprivnički Bregi, u što godinama sa svojim suradnicima ulažem puno energije i vremena kao načelnik Općine. Slijedom svega gore navedenog, zahvaljujem se svim svojim stranačkim kolegicama i kolegama u županijskoj organizaciji na dosadašnjoj suradnji, a vrijeme pred nama i naši birači pokazat će u svakoj lokalnoj sredini koga smatraju poštenim i dosljednim u borbi za svoje stavove i iskrenom radu za napredak svoje sredine.”

(Općinska organizacija HSS-a Koprivnički Bregi)

zatvori