Petak, 26. travnja 2024.

Stipić uoči gostovanja kod Rijeke: Vole se nadigravati, ali na Rujevicu idemo s optimizmom

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u 21. kolu Hrvatski Telekom Prve lige snage odmjeriti s Rijekom.

Utakmica na Rujevici igrat će se s početkom u 15 sati, a trener Tomislav Stipić smatra da je njegova momčad spremna se suočiti s vrlo jakim protivnikom. Evo što je izjavio uoči utakmice, a prenosi Slavenov web:

– Rijeka je momčad koja voli igrati i koja se voli nadigravati. Kompaktni su u obrani, organizirani u polju i imaju nekoliko odličnih pojedinaca. Centaršutima s bokova traže Čolaka i Andrijaševića koji “nose” te lopte što smo mogli vidjeti protiv Dinama, a u veznoj liniji vrlo dobro igru diktira Halilović. Sigurno će ih dodatno nositi i pobjeda protiv Dinama u Kupu te će htjeti isprati gorak okus poraza protiv Lokomotive, ali s druge strane protiv nas će imati pritisak jer imaju imperativ pobjede. Očekujem jednu zanimljivu i brzu utakmicu na brzom terenu po lijepom vremenu.

Trener Stipić i njegov stručni stožer dobro su proučili Rijeku.

– Naravno, osim dobrih stvari u njihovoj igri, vidjeli smo i gdje možemo tražiti našu šansu. Imamo viziju koje ćemo dijelove terena puniti našim igračima i kroz te prostore tražiti šansu za dobar rezultat. Igrali smo dobro protiv Dinama, koji se očito i ispuhao protiv nas u prvenstvu prije Kupa s Rijekom, igrali smo dobro i na pripremama i nema razloga da na Rujevicu ne idemo s optimizmom. Vjerujemo u ono što radimo i nekad je potrebno samo vrijeme i strpljenje.

Za sutrašnji susret u konkurenciju se vraćaju Božo Mikulić i Karlo Lulić koji su odradili suspenziju te Tomislav Božić nakon ozljede. Stipić neće moći računati tek na Miloša Radivojevića.

– Drago mi je da nam se vraćaju Mikulić i Lulić koji će konkurirati za prvih 11, ali i Božić, koji neće zaigrati od prve minute, ali čije samo prisustvo donosi dodatni optimizam jer je odličan igrač i čovjek. Nažalost, na nešto duži period nećemo moći računati na Radivojevića koji je neko vrijeme muku mučio s tetivom te smo svi zajedno odlučili da je najbolje da prekine s treninzima s prvom momčadi te da se u potpunosti posveti oporavku i što prije zaliječi ozljedu i vrati na teren.

Zanimljivo je da je prva utakmica trenera Stipića na klupi Slaven Belupa bila u Koprivnici baš protiv Rijeke.

– Nesretno smo u sudačkoj nadoknadi izgubili u toj prvoj utakmici. Od tada smo napredovali na svim poljima. Puno je više optimizma i samopouzdanja u našoj igri. Ne zamaramo se mentalno odlukama na terenu već ih činimo instinktivno. Vjerujemo da ćemo biti sve bolji – zaključio je Stipić.

(NK Slaven Belupo)

zatvori