Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo poveo protiv Rijeke, ali izgubio u samoj završnici

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su u susretu 12. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Rijeka je na koprivničkom ‘Apašu’ slavila s 2:1. Pogodak za Farmaceute zabio je Radivojević u 14. minuti.

Bila je to ujedno i prva Slavenova utakmica s novim trenerom, Tomislavom Stipićem. U momčadi nisu bili ozlijeđeni Međimorec i Koh te kartonirani Nowak, a Stipić je u prvih 11 stavio Parackog, Jajala i Puclina.

Slaven je dobro otvorio utakmicu i jednu od nekoliko prilika realizirao već u 14. minuti. Bogojević je centrirao s desne strane, a Radivojević je glavom uputio loptu u mrežu gostiju (naslovna fotografija). Puclinov udarac u 28. minuti i Limin desetak minuta kasnije obranio je gostujući vratar Prskalo.

U drugom poluvremenu Krstanović je bio u odličnoj situaciji pred Prskalovim golom, ali je potonji sačuvao mrežu. U 72. minuti Gorgon je poravnao na 1:1. Krstanović je ponovno imao dobru priliku, ali je Prskalo opet zaustavio loptu. U 89. minuti Acosty zabija za 2:1 i sva tri boda idu Rijeci.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje na Poljudu kod Hajduka.

19. listopada 2019. – 12. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš
NK Slaven Belupo – HNK Rijeka 1:2 (1:0)
NK Slaven Belupo: Ježina – Božić, Paracki, Mikulić – Bogojević (od 90. Ejupi), Glavčić (od 68. Zirdum), Puclin, Jajalo, Radivojević – Lima (od 75. Delić)), Krstanović. Trener: Tomislav Stipić.
HNK Rijeka: Prskalo – Tomečak, Župarić, Punčec, Smolčić – Capan (od 61. Pavičić), Lončar, Andrijašević – Murić (od 57. Acosty), Puljić (od 66. Čolak), Gorgon. Trener: Simon Rožman.
Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Marjan Tomas (Vladislavci), Kruno Šarić (Županja), Josip Lučić (Vinkovci)
Delegat: Antun Valić (Slavonski Brod)
Kontrolor: Dragutin Poljak (Zagreb)
Žuti kartoni: (Slaven Belupo); (Rijeka)
Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Rijeka)
Strijelci: 1:0 Radivojević 14′, 1:1 Gorgon 74′, 1:2 Acosty 89′

zatvori