Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Dinamo ipak prejak za Slaven Belupo

Nogometaši Slaven Belupa u 20. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige poraženi od zagrebačkog Dinama. Pred oko 2200 gledatelja na koprivničkom Gradskom stadioni Ivan Kušek – Apaš lider prvenstva slavio je rezultatom 0:2, pišu službene stranice kluba.

Trener Tomislav Stipić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Tomislava Božića i Francka Etoundija te na kartonirane Božu Mikulića i Karla Lulića. Od prve minute na teren je izveo sljedeći sastav: Filipović je bio na golu, a trojicu u obrani činili su Međimorec, Paracki i Zirdum. Na bočnim pozicijama zaigrali su Bogojević i Goda, dok su vezni dio terena pokrivali Glavčić, Bačelić Grgić i Kamer. U vršku napada u paru su zaigrali Lima i Krstanović.

Živo je krenula utakmica. Već u prvoj minuti Lima je poslao zanimljivu loptu u šesnaesterac Dinama na koju je zamalo zakasnio Krstanović. Odgovorili su gosti udarcem Gojaka iz daljine, ali je Filipović bio siguran. U osmoj minuti naša je momčad odigrala prelijepu akciju od svojih vrata do protivničkog gola, ali je na kraju nedostajalo preciznosti u udarcu Bogojevića. Samo dvije minute kasnije lijepo je pucao Kadzior iz slobodnog udarca, ali je Filipović odlično reagirao i spasio svoja vrata. U 21. minuti još je jednom vratar Slaven Belupa fantastičnom reakcijom spasio svoja vrata. Ovog puta je obranio udarac Oršića iz daljine. Odgovorio je Bačelić Grgić s druge strane. Desetka Slavena ‘ispremiješala’ je svoje čuvare, ali je njegov udarac obranio Livaković. Kada se činilo da će se na odmor otići bez pogodaka, Ivanušec je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zabio za 0:1.

Prvu situaciju u drugom poluvremenu vidjeli smo u 48. minuti kada je udarac Krstanovića s 20-ak metara završio pokraj lijeve vratnice gola Dinama. Odgovorili su Gojak i Leovac s druge strane, ali rezultat se nije mijenjao. U 54. minuti Dinamo je poveo rezultatom 0:2. Najbolje se u slavenovom šesnaestercu snašao Petković i pospremio loptu u praznu mrežu. Desetak minuta kasnije Bogojević je zaprijetio udarcem iz daljine, ali siguran je bio Livaković.  U 76. minuti Krstanović je pucao iz voleja s 12-ak metara, ali opet je golman Dinama bio siguran.

U idućem kolu Slaven Belupo čeka novi težak ispit. U nedjelju će gostovati na Rujevici kod Rijeke.

01. veljače 2020. – 20. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – GNK Dinamo 0:2 (0:1)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Međimorec, Paracki, Zirdum – Bogojević, Bačelić Grgić, Kamber (od 57. Lovren), Glavčić (od 82. Brković), Goda – Lima (od 70. Šego), Krstanović. Trener: Tomislav Stipić.

GNK DINAMO: Livaković – Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac – Ivanušec (od 48. Majer), Moro, Gojak (od 78. Đira) – Kadzior (od 90. Krizmanić), Petković, Oršić.  Trener: Nenad Bjelica.

Suci: Mario Zebec (Cestica), Borut Križarić (Čakovec), Jerko Crnčić (Vrbovec), Zdenko Lovrić (Đakovo)

VAR: Ivan Bebek (Rijeka) AVAR: Miro Grgić (Osijek)

Delegat: Darko Kolesarić (Osijek)

Kontrolor: Bruno Marić (Daruvar)

Žuti kartoni: Zirdum 18′ (Slaven Belupo); Petković 29′, Gojak 36′, Ivanušec 40′, Stojanović 45′ (Dinamo)

Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Dinamo)

Strijelci: 0:1 Ivanušec 45′, 0:2 Petković 54′

(NK Slaven Belupo)

zatvori