Petak, 26. travnja 2024.

Ravnatelj Devčić: Novogodišnja noć je bila relativno mirna, obilježio ju je slučaj pacijenta s teškom ozljedom kralježnice

Novogodišnja noć je u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek po broju hitnih prijema bila relativno mirna, rekao je ravnatelj Mato Devčić istaknuvši da ju je obilježio prijem pacijenta kojemu je u prometnoj nesreći teško ozlijeđena kralježnica.

– Imali smo jednu ozbiljnu ozljedu kralježnice, koja je zbog svoje složenosti dalje na tercijarnoj razini zbrinuta na Klinici za traumatologiju u Zagrebu. Osim toga, brojke novogodišnje noći su u granicama prosječnog zbrinjavanja hitnih pacijenata.

Podsjetimo, radi se o prometnoj nesreći u kojoj je teško stradao nogometaš Karlo Sokač. Zbog težine ozljeda Sokač je jučer operiran u Traumatološkoj klinici u Draškovićevoj u Zagrebu. Operacija je prošla dobro, no njegovo stanje još uvijek je kritično.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila da će protiv 19-godišnjaka koji je skrivio prometnu nesreću biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dodajmo još da je na prvi dan nove godine rođena i jedna beba. Malena Tena prvo je dijete rođeno 2020. godine u rodilištu koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

zatvori